banner913
banner932
banner1012

Çin Ulusal Halk Kongresi yıllık toplantıları sona erdi

banner1020

Çin'in en üst düzey yasama organı Çin Ulusal Halk Kongresi (ÇUHK) yıllık toplantıları sona erdi. Başkent Pekin'deki Tiananmen Meydanı'nda bulunan Büyük Halk Salonu'nda yapılan kapanış oturumuna...

banner974
Çin Ulusal Halk Kongresi yıllık toplantıları sona erdi

banner971

Çin'in en üst düzey yasama organı Çin Ulusal Halk Kongresi (ÇUHK) yıllık toplantıları sona erdi.

Başkent Pekin'deki Tiananmen Meydanı'nda bulunan Büyük Halk Salonu'nda yapılan kapanış oturumuna Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Başbakan Li Kıçiang, politbüro üyeleri ve yaklaşık 2 bin 800 delege katıldı.

Kapanış oturumunda ülkedeki merkezi ve yerel yönetimlerin 2016 yılı bütçe tasarıları, delegelerin oyuna sunuldu. Pekin yönetiminin bu yılki bütçe taslak raporu, 2 bin 467 kabul, 299 ret ve 90 çekimser oyla parlamentodan geçti ve yasalaştı. Ülkede açık para bağışı yapılmasını kısıtlayan yeni bağış yasası da 2 bin 636 delegenin oyuyla meclisten onay aldı.

Ülkenin 13. beş yıllık kalkınma planına göre, 2020'ye kadar yıllık ortalama büyüme hedefi yüzde 6,5 olarak belirlendi.

Yerli ve yabancı iki bini aşkın medya mensubunun izlediği genel kurul öncesi trafiğe kapatılan Tiananmen Meydanı ve kent genelinde yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekti. 

Çin'in en üst düzey yasama organı ÇUHK genel kurulunda Çin Komünist Partisi'nin aldığı reform kararları başta olmak üzere birçok konu, karara bağlanıyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.