banner913
banner932
banner1012

"Gelecek yıl 3 milyar doz aşı üretebiliriz"

banner1020

BioNTech CEO'su Uğur Şahin Bloomberg'e verdiği bir röportajda gelecek yıl 3 milyar doz aşı üretebileceklerini söyledi

banner974
"Gelecek yıl 3 milyar doz aşı üretebiliriz"

banner971

Uğur Şahin, BioNTech ve ortağı Pfizer’ın gelecek yıl 3 milyar doz Kovid-19 aşısı üretebilecek kapasiteye ulaşabileceğini söyledi.

Bloomberg’e verdiği bir röportajda, “Prensipte üretim kapasitesini daha fazla artırabiliriz” diyen BioNTech CEO’su Uğur Şahin, “Bu talep ya da fazladan aşılanmanın gerektiği durumlara bağlı” diye ekledi.

Kovid-19 aşılarına olan küresel talep ekonomilerin açılması için giderek artarken ABD ve Avrupa virüsün daha agresif varyantlarına karşı aşı tedarik miktarlarını artırmaya çalışıyor.
Şahin, “Şimdiye kadar anlaşmalar dahilinde 1,3 milyar doz sipariş aldık. Devlet kurumlarıyla fazladan yüzbinlerce aşı dozu seçeneği için görüşme halindeyiz” dedi.

BioNTech hisseleri Frankfurt işlemlerinde Çarşamba sabahı yüzde 1,3 yükselirken Pfizer bu yıl Kovid-19 aşısından 15 milyar dolara yakın gelir elde edeceklerini hesapladı. CEO Albert Bourla ise aşının fiyatının artabileceğini belirtti.

“Avrupa ve ABD’de aşıya ihtiyacı olan herkese yaz sonuna kadar aşı tedarik edebileceğimizden eminim. 2022’ye kadar umarım tüm dünyayı aşılayacak kadar aşıya sahip olabiliriz” diyen Şahin, şirketin virüsün Güney Afrika varyantıyla ilgili 6-8 hafta içerisinde daha fazla veriye sahip olacağını söyledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.