banner913
banner932
banner1012

Tarihi yapılara yazık oluyor

banner1020

Ayaklı Gazete’ye ulaşan bazı vatandaşlarımız, ülkemizde bulunan tarihi yapıların korunması gerekirken, bilinçsizce tahrip edildiğine vurgu yaparak, bu konuda bize gönderdikleri bir fotoğrafla sitemlerini paylaştılar.

banner974
Tarihi yapılara yazık oluyor

banner971

Ülkemizin birçok şehrinde bulunan tarihi surların yıllardır yeterince ilgi görmediği için yıprandığını dile getiren vatandaşlarımız, Mağusa bölgesinde bulunan ve eski Mağusa’yı çevreleyen Mağusa surlarının son zamanlarda Avrupa Birliği desteği ile iyileştirilmeye çalışıldığını kaydettiler.

Ancak bir taraftan iyileştirilmeye çalışılan bu tarihi yapıların diğer taraftan ise tarihi dokuya önem vermeyen bazı kişilerce fotoğrafta görüldüğü gibi tahrip edildiğini söyleyen duyarlı vatandaşlarımız, “Belli ki bazı gençler aşklarını dile getirmek istediler. Ancak bu şekilde tarihi yapıyı kirleterek anlatmak pek de güzel bir hareket değil” diyerek bunları yapanları kınadılar.

Toplum olarak bu ve benzeri tarihi yapılara sahip çıkılması gerektiğine vurgu yapan duyarlı vatandaşlarımız, bu gibi işler yapanları görenleri mutlaka onları uyarması gerektiğini sözlerine eklediler.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.