banner913
banner932
banner1032

Hayvancılar, süt fiyatlarında düzenleme istiyor

banner1020

Ayaklı Gazete’ye ulaşan haberlere göre, ülkemizin en büyük sektörlerinden biri olan hayvancılık sektörünün gerek pandemi gerekse dövizdeki artış nedeniyle girdi maliyetlerinin artmasından dolayı zor günler yaşadıkları bildirilirken, bu konuda Tarım Bakanlığı’na süt fiyatlarının yeniden belirlenmesi için bir çalışma verdikleri kaydedildi.

banner974
Hayvancılar, süt fiyatlarında düzenleme istiyor

banner971
 
 
 
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği üyelerine yönelik yaptığı bildirimde şunlar ifade edildi:
“Değerli hayvancılar; bir yandan pandeminin üretime olumsuz etkileri öte yandan son günlerde sürekli artan girdi maliyetlerindeki anormal artış sektörü üretimin geleceği noktasında sıkıntıya sokmaktadır. Bu yüzden birliğimiz yönetim kurulu gerekli maliyet çalışmalarını yapmış ve bu konuda Tarım Bakanlığı’na yazılı talepleri bildirmiştir.”
Birlikten yapılan duyuruda süt fiyatlarının güncellenmesi noktasında gerekli görüşmeler yapılarak sonucun hayvancıların bilgisine getirileceği ifade edilerek “Üreticinin girdi maliyetlerindeki artış mutlaka süt fiyatlarına yansıtılmak zorundadır” denildi.
Tarım Bakanlığına yazılı olarak gönder çalışmada şu anki girdi maliyetlerinin rakamların net olarak ortaya konduğu belirtilen duyuruda bu rakamların Bakanlık yetkilileriyle görüşülerek netleşeceği kaydedildi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.