banner913
banner932
banner1012

Ayrelli ve mantar meraklıları hüsran yaşıyor

banner1020

Ayaklı Gazete’ye ulaşan haberlere göre, kış aylarının ortasında olduğumuz bugünlerde hava sıcaklıklarının ilkbaharı andırması ve yağmurların azlığı nedeniyle bu yıl doğanın yeterince yağış almamasından dolayı cüretkar olmadığı ifade ediliyor.

banner974
Ayrelli ve mantar meraklıları hüsran yaşıyor

banner971

Geçtiğimiz yıl kış aylarında bol yağmurlar nedeniyle her yerde mantar ve ayrelli bulunduğu ancak bu yıl mantar ve ayrelli meraklılarının umdukları dağlara kar yağdığı bildirilmekte.

Bize ulaşan bilgilere göre geçtiğimiz yıl, özellikle mantar meraklılarının bol bol doğada kırmızı ve gavcar mantarı toplamalarına karşın bu yıl aynı zaman ve yerlerde neredeyse yok denecek kadar az şekilde mantar buldukları bildiriliyor.

Ayrellilerin ise yeni yeni toprağın altından çıkarak toplanılmaya başlandığı bildirilirken, bu şekilde yağmursuzluğun devam etmesi durumunda onların da çok az toplanılacağı kaydedilmekte.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.