banner913
banner932
banner1012

Rafsancaniden çok sert Yemen operasyonu açıklaması

banner1020

İranda Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi (DMTK) Başkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani, Yemene yönelik hava harekatını hatalı ve tehlikeli olarak nitelendirdi. İran resmi ajansı IRNAnın haberine göre Rafsancani, Yemende Husilerin...

banner974
Rafsancaniden çok sert Yemen operasyonu açıklaması

banner971

İranda Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi (DMTK) Başkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani, Yemene yönelik hava harekatını hatalı ve tehlikeli olarak nitelendirdi. İran resmi ajansı IRNAnın haberine göre Rafsancani, Yemende Husilerin ilerleyişini durdurmak amacıyla Suudi Arabistan öncülüğünde başlatılan Kararlılık Fırtınası operasyonunu kınadı.

ATEŞLE OYNAMAYA BAŞLADILAR

Suudi Arabistan öncülüğündeki hava harekatı, hatalı ve tehlikeli diyen Rafsancani, Maalesef bazı bazı Arap ülkeleri, Yemeni asılsız iddialarla rastgele bombalıyor. Aslında, ateşle oynamaya başladılar. Bu da bölgenin gerilimine, güvensizliğine ve onlarca sivilin ölümüne neden olacak değerlendirmesinde bulundu.

50 YILDIR KUDÜS İŞGALCİLERİNE KARŞI SESLERİ ÇIKMIYOR

Rafsancani, Bu ülkelerin liderleri, 50 yıldır bir kaç milyonluk Kudüs işgalcisine karşı etkili en küçük bir girişimde bulunmadı ancak şu anda bölgedeki Müslüman bir ülkeye karşı birleşti ifadesini kullandı. Yemende Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadinin, Adeni geçici merkez ilan etmesi ve bazı ülkelerin diplomatik temsilciliklerini burada sürdüreceği yönündeki açıklamalarının ardından Husiler, Adene doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmişti.

Hadi yönetiminin üst düzey yetkililerinin Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısının ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Husilere yönelik hava harekatı başlatmıştı. Operasyona Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirliklerinden (BAE) oluşan Körfez ülkelerinin yanı sıra Fas, Sudan, Ürdün ve Mısır da katılıyor.

AA

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.