banner913
banner932
banner1032

Suçüstü yakalandı

banner1020

Güzelyurt’ta Süleyman Güder, izinsiz topladığı telefon ve elektrik kablolarını yakıp erittiği sırada polis tarafından suçüstü yakalandı

banner974
Suçüstü yakalandı

banner971
Güzelyurt’ta meydana gelen olayda izinsiz şekilde topladığı telefon ve elektrik kablolarını yakıp eriten 41 yaşındaki Süleyman Güder tutuklandı ve mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Polis, Güder'in topladığı maddelerin eski maden niteliğinde muhtelif alüminyum ve bakır malzemeler olduğunu ifade etti.
Güzelyurt Polis Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Hasan Sönmez, meseleyle ilgili bulguları mahkemeye aktardı.
Yeminli şahadet veren polis Hasan Sönmez, zanlı Süleyman Güder'in Güzelyurt baraj mevkiinde yetkili makamdan “izinsiz ateş yakma ve izinsiz maden tacirliği” suçlarını işlediğini  söyledi.
Polis, “Geçtiğimiz gün Mevlevi köyü ve Şahinler arası telefon kabloların bilerek ve isteyerek zarara uğratıldığı ve konu ile bağlantılı olduğuna inanılan ve şu an huzurunuzda bulunan zanlı Süleyman Güder, baraj bölgesinde ‘yetkili makamdan izinsiz ateş yakma ve izinsiz maden tüccarlığı’ suçlarından dolayı suçüstü yakalanarak tutuklanmıştır” dedi.
Polis, zanlının bir önceki davayla bağlantılı olabileceği ve serbest kalması durumunda emarelere müdahale etmesi kuvvetle muhtemel olduğu için zanlı aleyhinde 3 gün ek tutukluluk talep etti.
Zanlının avukatı, müvekkilinin kalp hastası olduğunu söyleyerek bu süreyi kontrol altında olması gerektiği için hastanede geçirmesini talep etti.
Yargıç mahkemeye sunulan talebi reddederek böylesi bir ayrıcalığı yapmalarının mümkün olmadığını yargının, her bireye eşit olduğunu ifade etti. Yargıç, buna ek birçok kanser hastası mahkumun halen merkezi cezaevinde tutulduğunu ekleyerek zanlı aleyhine doktor kontrolü yapılmasını söyledi.
Yargıç, zanlı Süleyman Güder'e Güzelyurt nezaretinde aleyhine istenilen 3 gün ek tutukluk emrini verdi
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.