banner913
banner932
banner1032

Canilik!

banner1020

Geçitkale'de geçtiğimiz yıl av tüfeğiyle bir köpeği öldüren ve tutuksuz yargılanmak üzere teminatla serbest bırakılan Ahmet Çiftçioğlu yine tüfekle köpek öldürdü. Tutuklanan zanlı bir kez daha teminatla serbest bırakıldı

banner974
Canilik!

banner971

Gamze PİR BAYKUR

Geçitkale’de geçtiğimiz gün saat 18.30 sıralarında baraj bölgesinde, 42 yaşındaki Ahmet Çiftçioğlu A.Ç. tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu adına kayıtlı av tüfeği ile bir el ateş etmek suretiyle bir av köpeğini vurdu.
Olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine adı edilen tespit edilerek tutuklandı. 
Av tüfeği ile başıboş dolaşan köpeği vurarak öldüren Ahmet Çiftçioğlu tutuklanarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı. “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu”, “Kanunsuz ateşli silah taşıma”, “Kanunsuz ateşli silah kullanma”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu”, “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma” ve “Hayvanlara zarar verme” suçlamalarıyla ilgili olarak dün mahkemeye çıkarılan zanlı Çiftçioğlu tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

KÖPEĞİ AV TÜFEĞİ İLE ÖLDÜRDÜ

Meselenin tahkikat memuru Salih Filo, zanlı Ahmet Çiftçioğlu’nun 26 Mart tarihinde Geçitkale'de baraj bölgesinde kanunsuz olarak tasarrufunda bulundurduğu av tüfeği ile başı boş dolaşan köpeğe ateş ederek vurmak suretiyle öldürdüğünü açıkladı. Zanlı Çiftçioğlu'nun tespit edilerek tutuklandığını belirten Filo, zanlının suçunu kabul ettiğini söyledi. Zanlı aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Filo, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

BU İLK SUÇU DEĞİL

Zanlı Ahmet Çiftçioğlu daha önce de aynı suçtan dolayı tutuklanarak mahkemeye çıkarılmıştı. Zanlı Çiftçioğlu 23 Kasım 2016 tarihinde de Geçitkale'de kanunsuz olarak tasarrufunda bulundurduğu av tüfeği ile başı boş dolaşan köpeğe iki kez ateş ederek öldürmüştü. 24 Kasım 2016 tarihinde mahkemeye çıkarılan zanlı Çiftçioğlu yine tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanmıştı.

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Ahmet Çiftçioğlu’nun kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 5 bin TL nakdi teminat ödemesine ve 2 KKTC vatandaşının 50'şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.