banner913
banner932
banner1032

Çalıştığı iş yerinin paralarını çaldı

banner1020

Lefkoşa'da inşaat malzemeleri satan bir iş yerinde satış danışmanı olarak çalıştığı sırada faturalarla oynayarak, iş yerine ait 38 bin TL parayı çalan Cihan Yarkın tutuklandı

banner974
Çalıştığı iş yerinin paralarını çaldı

banner971
Lefkoşa’da faaliyet gösteren bir şirkette mayıs ve kasım aylarında satış danışmanı olarak çalışan 40 yaşındaki Cihan Yarkın ‘ın yaptığı satışlar karşılığında müşterilerden temin ettiği ödemeleri şirket hesabına yatırmayıp, daha önceden tahsil ettiği 59 fatura numarasını kullanıp evrak sahtelemek suretiyle, 38 bin 162,23 TL parayı sahtekarlıkla tasarrufuna geçirip çaldığı tespit edildi.
Cihan Yarkın tutuklanarak, dün teminat talebiyle mahkemeye çıkarıldı.
Polis memuru, zanlının 2023 Mayıs ve Kasım ayı içerisinde müstahdemi olduğu Lefkoşa'da faaliyet gösteren inşaat malzemeleri satan bir iş yerinde satış danışmanı olarak çalıştığı sırada, müşterilere yaptığı satıştan temin ettiği gerek nakit gerekse slip üzerinden aldığı ödemeleri şirket hesaplarına geçirmediğini söyledi.
Polis, zanlının daha önceden tahsil ettiği faturaların numaralarını kullanarak sahteleyip, satmış olduğu malları tekrar müşteriye iade etmiş gibi gösterip, hazırladığı 59 adet sahte faturaları şirkete sunarak, 38 bin 162 TL parayı tasarrufuna geçirip sirkat ettiğini belirtti. Polis memuru, zanlının aleyhinde başlatılan tahkikatın tamamlandığını, gönüllü ifadesinde suçunu itiraf ettiğini belirterek, teminata bağlanmasını talep etti.   
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç, zanlının 15 bin TL nakit teminat yatırması, 400 bin TL şahsi kefalet senedi imzalaması ve bir kefilin 250 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve şartları ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.
 
banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.