banner913
banner932
banner1012

Yakın Doğu Üniversitesi öğrencileri ara bölgeyi ziyaret etti

banner1020

Yakın Doğu Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümleri öğrencileri, Uluslararası Örgütler ve Uluslararası İlişkilerin Analizi dersleri kapsamında düzenlenen alan çalışmasına katılarak, Birleşmiş Milletler (BM)’in işleyişi ve Kıbrıs’taki görev alanını yakından inceleme olanağı buldu

banner974
Yakın Doğu Üniversitesi öğrencileri ara bölgeyi ziyaret etti

banner971

Yakın Doğu Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümleri öğrencileri, Uluslararası Örgütler ve Uluslararası İlişkilerin Analizi dersleri kapsamında düzenlenen alan çalışmasına katılarak, Birleşmiş Milletler (BM)’in işleyişi ve Kıbrıs’taki görev alanını yakından inceleme olanağı buldu. Yapılan ziyarette öğrenciler BM kontolündeki ara bölgede yer alan ve çokuluslu sivil toplum kuruluşları için bir çatı niteliği taşıyan Dayanışma Evini de ziyaret etti.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, öğrenciler ile birlikte BM kontrolündeki ara bölgede gerçekleştirdikleri alan çalışmasının önemine değinen Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümleri öğretim üyesi Doç. Dr. Nur Köprülü, öğrencilerin derslerde edindikleri teorik bilgi birikimlerinin uluslararası ilişkiler alanında nasıl tatbik edildiğine ilişkin gözlem ve bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve bu çerçevede uluslararası örgütlerin rol ve faaliyet alanlarını yerinde incelemek amacı ile Lefkoşa’da bulunan BM kontrolündeki ara bölgeye bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Doç. Dr. Köprülü, BM’in Hem Kıbrıs Adasında Hem de Dünya Ölçeğindeki İşleyişini Yerinde İnceleme İmkanı Bulduk

Doç. Dr. Köprülü, 1964 yılından bu yana adada bulunan BM barış gücünü gerek yerinde gözlemlemek gerekse öğrencilere ders kapsamı dışında farklı bakış açılarını kazandırmak amacı ile bu tür alan araştırmalarını ve gözlem faaliyetlerini gerçekleştirmeye gayret ettiklerini ifade etti. Doç. Dr. Köprülü, 1945 yılında kurulan BM’in hem Kıbrıs adasında hem de dünya ölçeğindeki işleyişini yerinde inceleme olanağının dünyanın farklı coğrafyalarından ülkemize gelen öğrencilere farklı perspektif ve deneyimler kazandırdığına işaret etti. Ziyaret, Dayanışma Evinde sivil toplum kuruluşlarının (NGO) uyuşmazlıkların çözümüne yönelik yürüttükleri faaliyetlerin detaylandırıldığı sunumlar ile devam etti.

Son olarak, söz konusu alan çalışması çerçevesinde öğrenciler, uluslararası kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının yerel, bölgesel ve küresel meselelerdeki çözüm üretme kabiliyetlerini mercek altına alarak interaktif tartışma olanağı buldular.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.