banner913
banner932
banner1012

UKÜ'lü öğrencilerin projeleri TUBİTAK'ta başarılı bulundu

banner1020

UKÜ öğrencilerinin projesi, TÜBİTAK’ın düzenlediği yarışmada en iyi 7 proje arasına girdi

banner974
UKÜ'lü öğrencilerin projeleri TUBİTAK'ta başarılı bulundu

banner971

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan sanal gerçeklik projesi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) düzenlediği girişimcilik ve yenilikçilik alanında en iyi 7 proje arasına girerek, sergilenmeye hak kazandı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’na (BİDEB) bağlı yarışma gruplarına ait “Girişimcilik ve Yenilikçilik” kategorisi alanında üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmada, UKÜ Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Çağın Kazımoğlu’nun da danışmanlığını yaptığı sanal gerçeklik projesi finale kalmaya hak kazandı.

Yrd. Doç. Dr. Çağın Kazımoğlu’nun fikir ve yönetim danışmanlığını yaptığı, AbdulQader El Rawas  ve Sinan Daryakenarı tarafından hazırlanan ''Sanal Gerçekliklik Maruz Kalma Terapisi İle Yükseklik Korkusunu Yenebilmek'' adlı proje TUBİTAK'ın düzenlediği final sergisine katılmaya hak kazanarak, seçilen  en iyi 7 projeden birisi oldu. KKTC’nin ilk sanal gerçeklik ortamı olarak tasarlanan proje 20-22 Kasım 2017 tarihleri arasında 3 gün boyunca Konya Selçuk Üniversitesi Müzesi’nde final sergisinde halkın deneyimine ve beğenisine sunuldu. Yoğun ilgi gören proje yazılım alanında TÜBİTAK’ın Girişimcilik ve Yenilikçilik kategorisi alanında 2017 yılının en iyi 7 projesinden birisi olmaya hak kazandı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.