banner913
banner932
banner1012

"Trump’ın politikası küreselleşmeye bir tehdit"

banner1020

Yrd. Doç. Dr. Özker Kocadal, bu politikanın bugüne dek ABD önderliğinde süregelen liberal dünya ticari düzenine ve küreselleşmeye bir tehdit olarak yorumlanabileceğinin altını çizdi

banner974
"Trump’ın politikası küreselleşmeye bir tehdit"

banner971

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından “Donald Trump ve Uluslararası İlişkiler” konulu panel düzenlendi.

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelin oturum başkanlığını Prof. Dr. Ahmet Aker yaptı. Panele, Doç. Dr. Ercan Gündoğan, Emeritus Prof. Jim Vincent ve Yrd. Doç. Dr. Özker Kocadal konuşmacı olarak katıldı. Panelin açış konuşmasını İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi DekanVekili Prof. Dr. Hasret Balcıoğlu yaptı. Balcıoğlu konuşmasında ABD’nin geçmişten günümüze devlet başkanlarından bahsederek Donald Trump’ın 45. başkan olduğunu, ilk başkanın 1789 yılında George Washington olduğunu hatırlattı.

Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ercan Gündoğan, Donald Trump’ın seçim sürecinde dile getirdiği dış politika konuları üzerine yaptığı konuşmada, ABD-Rusya, ABD-Ortadoğu, ABD-Çin ilişkileri başta olmak üzere, Trump başkanlığında ne tür dış politika değişiklikleri olabileceğini değerlendirdi. Gündoğan ayrıca özel olarak Trump’ın ABD’nin dış  askeri ve ekonomik yardımları, NATO ve Avrupa Birliği ilişkileri, nükleer silahlanma, küresel çevre sorunları, Ukrayna krizi, Brexit, Küba, Japonya ve Asya-Pasifik bölgesi kapsamında dile getirdiği propaganda konuşmalarının olası sonuçları üzerine çözümleme ve yorumlarda da bulundu.

Vincent: Postmodernistler, ‘Mutlak bir gerçek yoktur’ ilkesiyle hareket ederler

Emeritus Prof. Jim Vincent, ABD sisteminde neden seçiciler kurulu olduğundan bahsederken, Seçiciler Kurulu’nun ABD’de başkan ve başkan yardımcısını seçmek üzere halk oyuyla seçilen bir kurul olduğunu söyledi. Jim Vincent, ABD seçimleri sürecinde Hillary Clinton ve Donald Trump arasındaki rekabete değinerek ABD Başkanı Donald Trump’ın postmodern bir yaklaşım sergilediğini aktardı. Postmodern yaklaşımın tanımı ile özelliklerini sıralayan Emeritus Prof. Jim Vincent postmodernistlerin “Mutlak bir gerçek yoktur, birden fazla gerçek vardır” düşüncesiyle hareket ettiklerini belirtti.

Kocadal: Trump’ın politikası küreselleşmeye bir tehdit olarak yorumlanabilir

Panelde konuşan Yrd. Doç. Dr. Özker Kocadal, liberal dünya düzeni açısından Donal Trump'ın başkanlığında yaşanması muhtemel sorunlardan bahsetti. Donald Trump’ın “Önce Amerika (America First)” adını verdiği korumacı ekonomik politikasının olduğunu aktaran Yrd. Doç. Dr. Özker Kocadal, bu politikanın bugüne dek ABD önderliğinde süregelen liberal dünya ticari düzenine ve küreselleşmeye bir tehdit olarak yorumlanabileceğinin altını çizdi.

Aker: Trump, başkan gibi değil de patron gibi davrandığı için mahkemelerle uğraşıyor

Oturum Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aker, Donald Trump’ın hiç beklenmedik bir şekilde ABD’nin başkanı olduğunu ifade etti. Trump’ın diğer başkanlardan farklı olarak iş dünyasından gelmesinden ötürü politikayla iş dünyasını birbirine karıştırdığını dile getiren Aker, “Trump başkan gibi değil de patron gibi davrandığı için, şu anda mahkemelerle uğraşıyor” dedi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından düzenlenen “Donald Trump ve Uluslararası İlişkiler” paneli, öğretim üyelerine katkılarından dolayı teşekkür plaketlerinin takdimiyle son buldu.

banner979

Etiketler; #trump
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.