banner913
banner932
banner1012

Sağlık sektörüne yönetici elemanlar yetiştiriyorlar

banner1020

DAÜ Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı sağlık sektörüne nitelikli ara elemanlar yetiştirerek gerek sağlık hizmetlerinde yönetici gerekse akademik ve/veya sağlık uzmanının en büyük yardımcısı olabilecekler

banner974
Sağlık sektörüne yönetici elemanlar yetiştiriyorlar

banner971

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu (BTYO), Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı ile sağlık kurum ve kuruluşlarına idari hizmetlerde ara eleman yetiştiriyor. İki ve üç yıllık Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı'ndan mezun olan öğrenciler sağlık hizmetleri alanındaki kaliteyi artırmak amacıyla, teknolojiyi etkin şekilde kullanarak tıbbi bilimsel bulgu ve belgeleri derleyen, düzenleyen ve kullanıcıların hizmetine sunan, tıbbi terminolojiye hakim, üst düzey tıbbi sekreterlik bilgisi olan, gerek sağlık hizmetlerinde yönetici gerekse akademik ve/veya sağlık uzmanının en büyük yardımcısı olabilecekler. Ayrıca insan kaynakları bölümündeki tüm işlevleri yerine getirebilecekler.

HEDEF DOKTORLARIN İDARİ VE TIBBİ DOKÜMANTASYON YÖNÜNDEN İŞ YÜKÜNÜ AZALTMAK

DAÜ BTYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa İlkan program müfredatının uygulamalı derslere büyük önem vererek hazırlandığını ve tüm derslerde teorik bilginin yanında uygulamaya ağırlık verildiğini bildirdi. Öğrencilerin bilgi ve becerilerini pekiştirebilmek amacı ile eğitimlerinin son döneminde kendilerinin seçtikleri ancak okulun onayladığı veya okulun önerdiği sağlık kurum ve kuruluşlarında staj yapma fırsatı yakaladıklarını da sözlerine ekleyen Doç. Dr. İlkan, hedeflerinin doktorların idari ve tıbbi dokümantasyon yönünden iş yükünü azaltacak bilgi ve becerilerle donatılmış bireyler yetiştirmek olduğunu vurguladı.

Doç. Dr. İlkan, program mezunlarının kariyer olanaklarının geniş bir yelpaze içerisinde yer aldığını dile getirdi. Doç. Dr. İlkan, mezunların doktor ve hasta arasındaki köprüyü hasta psikolojisinden anlayarak, hasta memnuniyeti getirecek şekilde sağlayabilecek, ön büro, dosya hazırlama, arşivleme ve randevu alma işlemlerini yerine getirebilecek, doktor ve hastane yöneticilerinin toplantılarını profesyonelce hazırlayabilecek, hasta raporlarını ve tıpla ilgili her türlü dokümantasyonlarını profesyonelce yazabilecek Tıp Sekreterinden, doktor ve hastane/sağlık ve/veya diğer kuruluşların yöneticilerinin sağ kolu olarak yüklerini azaltabilen, insan kaynakları, protokol işleri ve üst düzey yöneticilere yönetici assistan olarak görev yapabileceklerini vurguladı.

Mustafa İlkan

Yusuf Bashir MAİTAMA- Nijerya

DAÜ verdiği uluslararası eğitim ve kampüs olanakları ile gerçekten çok güzel. Burada olmaktan çok memnunum. Alanında uzman öğretim üyelerinden kaliteli eğitim aldığıma inanıyorum. DAÜ uluslararası standartlarda eğitim veren bir üniversite. 

Erkan YILMAZ -  KKTC

DAÜ’yü uluslararası bir üniversite olduğu için tercih ettim. DAÜ BTYO alanında uzman bir eğitim kadrosuna sahip. DAÜ’de eğitim aldığım için çok memnunum. İlerde aldığım eğitim sayesinde alanımda başarılı olacağıma inanıyorum.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.