banner913
banner932
banner1012

LAÜ'den, Şener ve Çakar geçti

banner1020

LAÜ'de, “Sporda Tecrübe Konuşuyor” konulu etkinlikte, Türkiyeli ünlü spor yorumcuları Ertem Şener ve Ahmet Çakar ağırlandı

banner974
LAÜ'den, Şener ve Çakar geçti

banner971

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) tarafından “Sporda Tecrübe Konuşuyor” konulu etkinlik düzenlendi. LAÜ Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe, Türkiye’nin tanınmış spor yorumcuları Ertem Şener ve Ahmet Çakar konuşmacı olarak katılarak, tecrübelerini paylaştılar. 

Öğrencilere “Dünya’nın en stratejik ve jeopolitik açıdan en değerli adasında yaşıyorsunuz, bunun kıymetini bilin” diyerek konuşmasına başlayan Çakar, LAÜ öğrencileriyle tanışma ve konuşma fırsatı verdikleri için LAÜ yönetimine teşekkür etti.

Öğrencilerden gelen sorular doğrultusunda ilerleyen etkinlikte, Çakar, hakemliğin zor bir iş olduğunu, Türkiye’de bazı hakemlerin çok yetenekli ve Dünya çapında olduklarını, ancak bazılarının ise iyi seviyede olmadığını dile getirerek, Türk futbolunun seviyesinin de Yunan ve Bulgar futboluna eşit olduğunu belirtti. Türk futbolunda şiddet olmadığına, yaşanan olayların Dünya futbolundaki şiddetin altında olduğuna dikkat çeken Çakar, Türk halkının Türk futbolunu Brezilya dizisi gibi olduğu için sevdiğini dile getirdi.

Programlarında herkesi eşit derecede eleştirdiklerini ve futbolun arka bahçesini konuştuklarını ifade eden Şener, apartman bile yönetemeyecek kişilerin kulüp yönettiklerini, maç sonlarında çıkıp kendi taraflarlarını kandıran yöneticilerin olduğunu, bazen sahada iki kulübün kavga ettiğini, tribünlerde olay olmadığını söyleyerek, bu süreçte en masum kesimin taraftar olduğunu belirtti.

Bu şartlarda ve yöneticilerle iki yıl sonra Türkiye’den Avrupa’ya gidecek takım olmayacağına dikkat çeken  Şener, maç görüntülerinin fiyatlarının çok yüksek olduğunu söyleyerek, “Futbol bir eğlencedir, oyundur. Futbol evrenseldir ve futbolun dili yoktur” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.