banner913
banner932
banner1012

'Türkiye bunun altından kalkamaz'

banner1020

Suriye'nin kuzeyindeki gelişmeler Türkiye'yi her yönden tehdit ediyor. Ankara alarma geçti..

banner974
'Türkiye bunun altından kalkamaz'

banner971

 

Esedin otorite boşluğundan hemen sınırımızda gelişen büyük çaplı olaylar Türkiyenin endişelerini artırdı. Bölge uzmanlarına göre yeni ve büyük bir göç dalgası olabilir ve bu Türkiye için kötü sonuçlar doğurabilir..

4.5 milyonluk hattan göç patlaması korkusu

Ankarayı Suriye konusunda alarma geçiren ana gelişme 28-31 Mayıs tarihleri arasında yaşandı.

İdlib ve Cisr El Şuğurun muhaliflerin eline geçmesinin ardından Esad rejiminin muhaberatının kilit ismi Ali Memlük ile IŞİD komutası arasında Hasekede bir toplantı gerçekleşti. Türk tarafının edindiği bilgiye göre Esad rejimi bu görüşmede IŞİDe Halepin kuzeyini size bıraktık. Biz de hava harekatıyla destek veririz mesajı verdi.

Bunun üzerine IŞİD, Kilisin hemen karşısındaki Azeze harekt başlattı. Bu hareketlenme Türkiye açısından dönüm noktası oldu.

Zira Türkiye sınırında IŞİDin hedefi haline gelme potansiyeli taşıyan bölgede toplamda yaklaşık 4.5 milyonluk nüfus yaşıyor. Dolayısıyla da Ankarada IŞİDin Mara hattında yönelik operasyonlarının Türkiye açısından altından kalkamayacağı bir göç dalgasına neden olabileceği tespiti yapılıyor. Bu göç patlaması tehlikesi karşısında askeri senaryoları da kapsayan bir yol haritası üzerinde çalışılıyor.(Hürriyet)

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.