banner913
banner932
banner1012

CHP'li vekil Zeynep Altıok 22 yıl sonra Sivas'ta

banner1020

Sivas'ta şair Metin Altıok'un kızı CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, 22 yıl sonra ilk kez anma törenlerine katıldı.

banner974
CHP'li vekil Zeynep Altıok 22 yıl sonra Sivas'ta

banner971
googletag.cmd.push(function() { googletag.display(dfp-haber-ici); });

Sivasta, 2 Temmuz 1993te çıkan olaylarda hayatını kaybeden şair Metin Altıokun kızı CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, 22 yıl sonra ilk kez anma törenlerine katıldı.

unutMADIMAKlımda yazılı tişörtle Sivasa gelen Altıok, İl Özel İdaresi Bilim ve Kültür Merkezine dönüştürülen eski Madımak Oteli binası önünde düzenlenen anma programına katıldı.

Otelin önüne karanfil bırakan Altıok, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Bu dava biz bitti demeden bitmez demiştik. Kim incinirse incinsin karanlıklar aydınlansın demiştik. 22 yıl boyunca adaletsiz bir yolda acıyla, ağır bir yükle yürüdük dedi.

Altıok, 22 yıl boyunca Sivasa gelemediğini belirterek, şöyle devam etti:

22 yıl sonra elbette artık başka bir sorumlulukla burada olmak anlamlı. Bugün ailelerimizle buradayım. 22 yıldır, gelemediğim her yıl bedenim olmasa da kalbim hep buradaydı. Bu mücadeleyi hep birlikte yürütüyoruz. Sonsuza kadar sürdüreceğiz. Gerçek suçlular bulunana kadar, tüm siyasi faili meçhul cinayetler aydınlatılana kadar, tüm katliamlar adalete kavuşana kadar, Türkiye insanlık suçları yasasına kavuşana kadar, zaman aşımı kaldırılana kadar, mücadelemiz için konuşmaya, söz söylemeye devam edeceğiz. Baskıcı, zulmeden susturanlara karşı direneceğiz ve ülkemiz için hayırlı olacak.

Kaynak : AA

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.