banner913
banner932
banner1012

Bayrak indirme davasında karar çıktı

banner1020

Diyarbakır Licede geçen 7 Haziranda PKKnın yol kesme eylemlerine güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında çıkan çatışmada Ramazan Baran ile Baki Akdemir ölmüştü. Ölenlerden Ramazan...

banner974
Bayrak indirme davasında karar çıktı

banner971

Diyarbakır Licede geçen 7 Haziranda PKKnın yol kesme eylemlerine güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında çıkan çatışmada Ramazan Baran ile Baki Akdemir ölmüştü.

Ölenlerden Ramazan Baran, 8 Haziranda büyük bir gösteriye dönüşen cenaze töreniyle Diyarbakır Yeniköy Mezarlığında defnedilmişti.

 

 

Cenazeye katılanlar, adı daha sonra Muharip Hava Kuvveti Komutan Yardımcılığı olarak değiştirilen 2nci Hava Kuvveti Komutanlığını taşlarken, yüzü kapalı bir kişi de tali nizamiyesinde bayrak direğine tırmanıp asılı olan Türk bayrağını indirmişti.

Kamuoyunda büyük tepki yaratan olayın ardından Diyarbakırda özel ekip oluşturularak yapılan çalışmada bayrağı indiren 26 yaşındaki Ömer Mutlu, Ağustos ayında Licede  yakalanmıştı.

Tutuklanan zanlı hakkında Diyarbakır 5inci Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

İddianamede, sanık Mutlu için 2911 sayılı Toplantı ve Yürüyüşleri Kanununa muhalefet, askeri yasak bölgelere girme, devletin egemenlik ve alametlerini alenen aşağılama ve silahlı terör örgütüne üye olma suçlarından 26 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Davada bugün karar duruşması yapıldı. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanık Ömer M ile avukatı hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı mahkemeye sunduğu mütalaasında, sanığın cezalandırılmasını talep etti.

BİR DİYECEĞİM YOKTUR

Sanık Ömer Mutlu, mütalaaya karşı savunmasında, daha önce verdiği ifadeleri tekrarladığını belirterek, Bir diyeceğim yoktur dedi.

Sanık Ömer M, 10 Şubattaki duruşmada, terör örgütü üyesi olmadığını ileri sürerek, Bu bayrak hepimizin bayrağıdır. Tümü şehitlerimizin kanıyla oluşan bir bayraktır. Sadece o an gözüm karardı, ne yaptığımı bilmeden yaptım demişti.

KARARDAN

Mahkeme heyeti, sanık Ömer Myi silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemekten 6 yıl 3 ay, devletin egemenlik alametlerini aşağılamak suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün, askeri yasak bölgeye girmeden 2 yıl 6 ay, kimliğini gizlemek amacıyla yüz kapatmak suretiyle terör örgütü propagandası yapmaktan 1 yıl 3 ay ve toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet suçundan 7 ay 15 gün olmak üzere toplam 13 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.