banner913
banner932
banner1012

iOS 11 Hakkında Bilmeniz Gereken 12 Şey

banner1020

Bütün teknoloji severlerin her yıl beklediği bu yılki iOS güncellemesi yayınlandı. Sosyal medya yine olaya tepkisiz kalmadı beğenenler oldu beğenmeyenler oldu. Hadi uygulamanın özelliklerine kısaca bir göz atalım!

banner974
iOS 11 Hakkında Bilmeniz Gereken 12 Şey

banner971

1. Diğer iOS sürümlerine göre çok daha hızlı kurulum

ios-11-ozellikleri-9

Otomatik kurulum özelliği sayesinde çok hızlı bir şekilde sistemimize yükleyebileceğiz. Eğer iOS 11 yüklü başka cihazlarınız varsa iCloud ayarlarını senkronize etmek çok daha hızlı ve kolay.

2. Yenilenen App Store tasarımı

ios-11-ozellikleri-2

Yıllardır değişmeyen ve artık ihtiyacı karşılamayan tasarım bu güncellemeyle birlikte tamamen değişmiş. Artık App Store ilgi alanlarınıza göre uygulama önermeye başlayacak bu sayede daha kolay uygulamalara erişebileceksiniz.

3. DJ ve Tercüman Siri

ios-11-ozellikleri-10

Siri’nin son hali gayet şaşırtıcı. Artık bilmediğiniz yabancı bir kelimeyi kendi dilinize çevirebilecek. (Şimdilik çevirebildiği dil sayısı kısıtlı olsa da özümüzdeki zamanlarda geliştirilecek.)

Aynı zamanda Siri’ye “sevdiğim bir şeyler çal.” diyerek Apple Music’teki şarkılarınızdan birini çalmasını sağlayabileceksiniz.

4. Siri’yle chatleşin

ios-11-ozellikleri-11

Artık Siri’yle sırf konuşmak durumunda değilsiniz. İsterseniz Siri’yle yazışarakta sorununuzun çözümüne ulaşabilirsiniz.

5. Geliştirilmiş “Canlı Fotoğraflar”

ios-11-ozellikleri-4

Önceki sürümlerden bildiğimiz canlı fotoğraflar özellikleri son gelen güncelleştirme sayesinde çeşitli modlar eklenmiş Bu modlar sayesinde Instagram’daki Boomerang gibi fotoğraflar oluşturabileceksiniz.

6. QR kod tanıma

ios-11-ozellikleri-5

QR kodlar neredeyse her zaman karşımıza çıkmaya başladı. Bunun için önceden hep farklı bir uygulama yükleyip duruyorduk. Apple biraz geç kalsa da artık kamerasına QR kod tarama özelliği eklemiş. Bu sayede artık harici bir uygulamaya ihtiyaç duymadan QR kodları tarayabileceğiz.

7. Apple Pay’le para transferi

ios-11-ozellikleri-6

Apple Pay kullanarak artık bir arkadaşınıza mesaj atar gibi para yollayabileceksiniz. Tek yapmanız gereken kartınızı seçmek.

8. Tek elle klavye kullanımı

ios-11-ozellikleri-3

Eski iOS sürümlerinin gelişen özellikleri sayesinde tek elle yazı yazmak oldukça zor bir hale gelmişti. Bu güncelleştirme ile tek elle yazman için klavyeyi ayarlayabileceksiniz.

9. Ekran görüntüsüne yazı ekleme

ios-11-ozellikleri-13

iOS 11’le birlikte ekran görüntüsü aldığınızda yukarıda belirir eğer görüntüye tıklarsanız üzerine yazı yazıp, çizim yapabilirsiniz.

10. İlginize göre haberler

Haberler uygulamasında herhangi bir değişiklik bulunmuyor. Apple’ın söylediğine göre artık ilgi alanlarımıza göre haberler görecekmişiz. Yani daha önce okuduğumuz haberlerin benzerlerini bize gösterecekler.

11. Yenilenen kontrol merkezi

ios-11-ozellikleri-7

Kontrol merkezi artık tamamen değişti. Üstelik kişiselleştirebiliyoruz. Yani çok kullandığımız bir butonu kontrol merkezine ekleyerek artık ayarlara girmemize gerek kalmıyor.

12. Ekran kaydı

ios-11-ozellikleri-8

Artık kontrol panelini açıp ekran kaydı butonuna tıklayarak ekran görüntüsünü kaydedebiliyoruz. Kayıt bittiğinde otomatik olarak galerimize kaydedilmiş oluyor.

13. Sosyal medya da olaya tepkisiz kalmadı.

Resmi Twitter'da görüntüle 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.