banner913
banner932
banner1012

“Hiçbir zaman çözüm olmayacak”

banner1020

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, 50 yıldır sürdürülen müzakere sürecinde eşitliğin temel alınmamasından dolayı hiçbir zaman başarı sağlanamayacağını kaydetti

banner974
“Hiçbir zaman çözüm olmayacak”

banner971

Dışişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı “Devlet Burslu Öğrenciler Buluşması” düzenledi.

Dışişleri Bakanlığı’nda yer alan etkinlikte, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, öğrencilere Kıbrıs sorunu ve KKTC hakkında bilgiler verdi, sorularını yanıtladı.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, öğrencilerden, mezun olduktan sonra ülkelerinde KKTC ve Kıbrıs Türk halkının sesi olmalarını istedi.

Kıbrıs Türk halkının bugün KKTC devleti sayesinde bağımsız bir şekilde yaşamını huzur içerisinde sürdürdüğünü, yüksek eğitim sayesinde de birçok ülkeden öğrenciye ev sahipliği yaptığını ifade eden Ertuğruloğlu, KKTC'nin Anavatan Türkiye’nin desteğiyle yüksek eğitim ve turizm başta olmak üzere gelişimini sürdürdüğünü vurguladı.

Kıbrıs Türk halkının Kıbrıs'ta bir anlaşmaya varmak için müzakere masasında yer aldığını, ancak Rum tarafının Kıbrıs Türk halkını eşiti değil, azınlığı gördüğü için müzakerelerde bir başarı sağlanmasının mümkün olmadığına işaret eden Ertuğruloğlu, 50 yıldır sürdürülen mevcut müzakere sürecinde eşitliğin temel alınmamasından dolayı hiçbir zaman başarı sağlanamayacağını kaydetti.

Ertuğruloğlu, ortaklıktan atılan Kıbrıslı Türklerin izolasyonlar altında ezilirken,  Rumlara haksız yere tanınan tanınmışlık olduğu sürece de, Rumların bir çözüme yanaşmayacağına vurgu yaptı.

Kıbrıs Türk halkının spor, kültür, direk uçuşlar dahil her açıdan izolasyonlar altında olduğunu ancak Türkiye'nin desteğiyle özellikle yüksek eğitim ve turizm sektörlerinde dünyaya açıldığını ifade eden Ertuğruloğlu, öğrencilere hitaben; "Siz mezun olup ülkelerinize döndükten sonra bizim birer elçimiz olacaksınız. Ülkelerinizde KKTC'yi en iyi şekilde tanıtacağınızı ve unutmayacağınıza inanıyorum" dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.