banner913
banner932
banner1012

”Adil bir düzeni kurmak için mücadeleye katılma zamanıdır”

banner1020

banner974
”Adil bir düzeni kurmak için mücadeleye katılma zamanıdır”

banner971

Devrimci Komünist Birlik Sözcüsü Yusuf Alkım, ülkeye barış ve huzurun, tüm bölge haklarıyla birlikte ortak bir kavga ve özgürleşmeyle geleceğini söyledi. Alkım, “'Ortak vatan, birleşik örgütlenme' şiarıyla harekete geçerek, ülkemize ve tüm dünyaya gerçek bir barışı getirecek, tüm dünya halklarının kardeşçe ve dayanışma içerisinde yaşayacağı adil bir düzeni kurmak için mücadeleye katılma zamanıdır” dedi.

Alkım, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, Sovyetler Birliği’nin dağılmasının üzerinden çeyrek asırdan uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen emperyalist savaş tehdidinin eskisinden çok daha güçlü bir şekilde varlığını koruduğunu, çoğu coğrafyada ise fiilen yaşandığını savundu.

Farklı emperyalist güç odakları arasında yükselen hegemonya çatışmaları ve bu odaklar arasındaki sömürgeci pazar kavgalarının giderek yoğunlaştığını söyleyen Alkım, “Ülkemiz geçmişte bu sömürgeci savaşlardan nasibini fazlası ile almıştır. Bunu, hem coğrafik, hem de etnik bir bölünmeylee ödemiş ve bugün de ödemeye devam etmektedir” dedi.

Alkım, tüm olumsuzluklara rağmen insanlık onurunu ve yaşamını korumak, sömürüyü ortadan kaldırmak için mücadele ve kavganın devam ettiğini kaydetti. Bugün insanlığın hiç olmadığı kadar keskin bir yol ayrımında olduğunu ifade eden Alkım, Kıbrıs’ın yeniden birleşmesinin ve gerçek anlamda bir barışa kavuşmasının yolunun da emperyalizm belasından kurtulmaya bağlı olduğunu belirtti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.