banner913
banner932
banner1012

En iyi 13 korku filmi

banner1020

Korku filmlerini izledikten sonra günlerce uyuyamamaktan, rahat yemek yiyememekten, ara sokaklarda sık sık arkamızı kollamaktan ve "Sen de duydun mu o sesi?" diye arkadaşlarımızı darlamaktan hala sıkılmadık! Hem korktuk hem de sevdik korku filmlerini... İşte sizler için derlediğimiz en iyi 13 korku filmi!

banner974
En iyi 13 korku filmi

banner971

1. CİNNET / SHINING (1980)

"Cinnet" bizi bizden alıyor! Jack Nicholson ve Shelley Duvall'ın dağları aşan oyunculuklarına eklenen çocuk oyuncu Danny Lloyd'un performansı ile film, kültler arasındaki yerini bizi titrete titrete elde ediyor! Soğuk bir kış mevsimini, ıssız bir dağ otelinde geçirecekleri için heyecanlanan ailemizi korkunç bir son bekliyor!

En iyi 13 korku filmi


2. RUHLAR BÖLGESİ / INSIDIOUS (2010)

En kötücül filmlerden biri de "Ruhlar Bölgesi", yani "Insidious". Yeni bir eve taşınan genç çiftimiz ve çocukları, parapsikolojik gerilimlerin ortasına düşüyorlar.

En iyi 13 korku filmi

3. PARANORMAL AKTİVİTE (2007) 

Elbette Paranormal Aktivite'yi unutmadık! Güvenlik kameralarından bile tırsmamıza yol açan film, bizi koltuğumuza çiviledikçe devam filmleri de geldi!

En iyi 13 korku filmi

4. DİĞERLERİ / OTHERS (2001)

Soyadını doğru okuyana ödül verdiğimiz, ünlü yönetmen M. Night Shyamalan'ın korkunç klasiği "Diğerleri" lanetli ev konseptini yerinden oynatan bir başyapıt.

  

En iyi 13 korku filmi

5. DEHŞET SOKAĞI / THE AMITYVILLE HORROR (2005)

Bir yeniden yapım olan "Dehşet Sokağı" da soğuk terler dökmemizi sağlayan filmlerden! "Ben yapmadım, ev yaptı" konusunu derinlemesine inceleyen film, sessiz sakin aile ortamının çok fena bozulmasının en iyi örneklerinden!

En iyi 13 korku filmi

6. GAREZ / GRUDGE (2004) 

Lanetli ruhlar, eski evler, Tokyo atmosferi. Üst kattan gelen yabancı seslere kulak veriyoruz ve intikam peşinde koşan ruhların korkunç oyunlarını izliyoruz!

 En iyi 13 korku filmi

7. DEHŞET KASETİ / S/V/H/S2 (2013)

Kayıp bir öğrenci, VHS kasetlerinden oluşan özel bir koleksiyon ve iki özel dedektif. Daha ne olsun?

 

En iyi 13 korku filmi

8. KARANLIK / DARKNESS (2002)

Jaume Balaguero'nun [Rec] serisi ile neler başardığını hepimiz gördük, izledik. Kanımız bu dâhi yönetmen yüzünden yeterince donmadıysa erken dönem filmlerinden Karanlık ile kendimizden geçebiliriz.

 

En iyi 13 korku filmi

9. ÖLÜM KAPANI (2013)

Jeong-mi, ailesi uzakta olduğu için kız kardeşi ile yalnız yaşıyor. Sonra yasaklanmış bir video buluyor ve hayatı değişiyor. Hem de baya değişiyor yani!

 

En iyi 13 korku filmi

10. ŞEY / THE THING (2011) 

Bir John Carpenter klasiği yeniden çekiliyor ve ortaya bilim-kurgu soslu bir korku çıkıyor. Deney sırasında buzu kırıp canlanan yaratıklardan hoşlanıyorsak ideal seçimimiz "Şey"!

 

En iyi 13 korku filmi

11. DEHŞET KAPANI/ THE CABIN IN THE WOODS (2011) 

Adında dehşet olan tüm filmlere varız! Hele içinde Jennifer Lawrence varsa, daha ne isteriz?

 

En iyi 13 korku filmi

12. SİYAHLI KADIN / THE WOMAN IN BLACK (2011) 

Canımız Harry Potter'ımız korku işine el atıyor ve miras işlerini çözmek için gittiği bir kasabada garip olaylar yaşıyor! Yaşa be Harry!

En iyi 13 korku filmi

13. HALKA / RING (2002) 

Japon korku sinemasının en güzel örneklerinden Ringu'nun yeniden yapımı olan film "kuyu diplerinde yaşayan ıslak saçlı kızlardan hiç korkmam, hele de ıslak ıslak üzerime yürürlerse çekinmem, selam veririm" diyenler için ideal!

En iyi 13 korku filmi

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.