banner913
banner932
banner1012

Tatilde Sağlık Sorunu Yaşamayın

banner1020

Dört gözle beklediğiniz yaz tatili seyahatinizin akla gelmeyecek sağlık sorunlarıyla cehenneme dönebilme ihtimali de var. ancak bazı basit önlemler alarak sorunsuz bir tatil yaşayabilirsiniz.

banner974
Tatilde Sağlık Sorunu Yaşamayın

banner971

Güneş Yanıkları ve Alerjiler


Şüphesiz ki hemen herkes tatilden bronz bir şekilde dönmek istiyor. Ama uzun saatler güneşe maruz kalmanın riskleri var. Bronzlaştırıcı kozmetiklerin yanında mutlaka yüksek faktörlü ve ultraviyole koruyucu krem ve losyonlar kullanmak tehlikeli güneş yanıklarından korunmak için ilk önlemlerden biri. Eğer koruyucu ürünlere rağmen güneş yanığı oluşumuna yatkın, hassas bir cilt yapınız varsa yanınıza alacağınız; ağrı kesici, ateş düşürücü tabletler, özellikle soğutucu etkisi olan güneş sonrası losyonlar, yanık merhemler, lidokain içeren kremler ve alerji ilaçlarıyla süreci en az acıyla atlatabilirsiniz.

İstenmeyen Tüylerle Mücadele

Özellikle kadınların en büyük problemlerinden biri olan istenmeyen tüylerle mücadelede kullanılan jiletle tıraş ve tüy dökücü krem yöntemleri, alerji ve yanıklara karşı büyük tehlike arz ediyor. Cildi hassaslaştıran, yanık ve alerjilere açık hale getiren bu yöntemleri mümkünse sabah yerine akşam saatlerinde uygulamak ve cilde kendini tamir etmesi için süre tanımak çok önemli.

Güneşe Çıkmadan Önce Duş
Tatil elbette deniz ve güneşten ibaret değil. Deniz sonrası ya da gece dışarı çıkarken kullanılan; parfümler, makyaj malzemeleri ve diğer kozmetik ürünleri pek çok kişinin valizinde yer alıyor. Ancak akşam kullandığınız parfüm ve kozmetikler hala cildinizdeyken güneşe çıkmak alerjilere davetiye çıkarıyor. Özellikle kozmetik alerjilerinden korunmak için sabahları alınacak duş ve arkasından uygulanacak koruyucu kremlerle bu riski en aza indirebilirsiniz.

Böcek Sokmaları ve Küçük Yaralanmalar
Böcek ve sinek sokmalarına karşı yanınıza almanız gereken kovucu losyon ve kremlerin yanında; adını artık hemen herkesin duyduğu çay ağacı yağı, alerjen ve antiseptik özellikleri sayesinde valizinizde mutlaka bulunması gereken mucizevi ürünlerden bir tanesi. Çizikler, küçük yaralanmalar, böcek ve sinek sokmaları gibi durumlarda bölgeye uygulanacak birkaç damla, kaşıntıyı ortadan kaldırdığı gibi daha hızlı iyileşme sağlıyor.

Küçük Bir İlk Yardım Çantası

Tüm bunların yanında yanınıza alacağınız yara bandı, küçük bir şişe iyodin solüsyon, ufak boy bir elastik bandaj, steril gazlı bez, antibiyotikli bir merhem ve alerji haplarından oluşan basit bir çantası olarak irili ufaklı sorunlara karşı önlem alabilirsiniz.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.