banner913
banner932
banner1012

En Güzel Konsept Tatil Fikirleri

banner1020

Yaz geldi gelecek derken temmuzu bitiriyoruz. Henüz tatil planı yapmamış olanlara 5 konsept tatil önerisi... Planlar bizden, hazırlıklar da sizden...

banner974
En Güzel Konsept Tatil Fikirleri

banner971

Uyguna zengin tatili

Bunun için en ideal ülke kesinlikle Sırbistan! Türk Lirası’nın Sırp Dinarı’na göre alım gücü daha yüksek olduğundan lüksü yaşayabileceğiniz yegâne yer. Hemen size birkaç plan önerisi; sabah 90 dakikalık masaj; ortalama 50 TL, öğle yemeğinizi Tuna Nehri’nde bir yatta efilefil eserken yiyebilirsiniz bu da 2 kişi 150 TL kadar tutacak. Belgrad gece hayatıyla meşhur ama bana kalırsa direkt mekânlara akmayın. 11 kişilik cip limuzinlerden kiralayıp şehri turlayabilirsiniz saati 60 TL. Akşamı lüks bir restoran ya da diskoda bitirir, limuzininiz sizi evinize bırakır.  

Zirveye çıkmaya var mısın?

Macera arayışındaysanız, kendinizi Indiana Jones ile TombRaider gibi hissetmek istiyorsanız yürüyüş ayakkabılarınızı ve termosunuzu doldurun Hawaii’ye, HaikuMerdivenleri’ne gidiyoruz. Burası ‘stairwaytoheaven’ olarak da anılıyor. Dağın tepesine 4 bin basamakla çıkıyorsunuz ama birden sis de bastırabilir, güneş de kavurabilir. Merdiven dediysek öyle dümdüz merdiven değil, engebeli ve dik. Yine de zirveye çıktığınızdaki manzarayı ve yüzünüze o başarmışlık hissiyle vuracak rüzgârı düşünün.  

Ye, iç, yüz!

“Ne macera ne lüks, benim işim deniz, kum, güneş ve yemek” diyenler İtalya’daki Palermo’yu bir kenara yazsın. Sahil kenarında taraçalı tarihi bir ev de tutabilirsiniz, butik bir otelde oda da. Hem The Godfather’ın çekildiği sokaklarda gezmek ayrı bir hava katacak tatilinize. Gündüz hava çok sıcak, kenti dolaşmaya kararlıysanız dikkat edin.  

Biraz kraliyet hayatı...

Böyle şehrin içinde set gibi kurulmuş bir yer değil de gerçek bir kalede kalmak istemez misiniz? Fransa’nın güneyindeki Carcassonne, MÖ 6. yüzyıldan kalma kale şehri. Kasabanın yüksek tepesindeki kale lavanta kokularıyla çevirili. Buradaki otellerde kral dairesi, gerçek kral dairesi. Ahşap yatağınızın etrafı özel tüllerle kaplı, perdeyi açmak için ihtişamlı kurdeleleri çözmeniz gerekiyor ki epey ağır benden söylemesi. En iyi hissettiren an kalenin surlarından Fransa’nın güneyini izlemek. Game of Thrones’u kara kara beklerken oradan bakmak size iyi gelecek.  

Yaz vakti üşümeli tatil

Yaz tatillerinizi illa sıcak bir şehirde geçirmenize de gerek yok. Bu yaz üşüyün ama üşüdüğünüze de değsin. Kuzey Buz Denizi’nde Norveç’e bağlı takımada Svalbard’ın başkenti Longyearbyen bu plan için birebir. Hava sıcaklığı şu sıralar en sıcak 1, en soğuk - 10’larda. Oranın yazı gibi... Gece vakti kuzey ışıklarını yani Aurora olayını seyredebilirsiniz. 6 kurt köpeğinin çektiği kızakları kullanabilir, yağlı balina etini akşam mönünüze dahil edebilir, sabahları buzkıran gemilerle turlayabilirsiniz. Ancak işin gerilimli bir yanı da var, bir de burası ölülerin gömülemediği, gömüldüğünde hiç bozulmadan yıllarca kalıp yüzeye taştığı tek tük bölgeden. Yani zombili hikâyelerinizi buraya saklayabilirsiniz!

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.