banner913
banner932
banner1012

Bahar tatili için 13 tatil önerisi

banner1020

Dört mevsimide sonuna kadar yaşayan Türkiye ve yakın çevresi, ilkbaharı yaşamaya başladı. Önümüzdeki bu aylarda gidebileceğiniz, baharın tadını çıkarabileceğiniz 13 konumu sizin için derledik.

banner974
Bahar tatili için 13 tatil önerisi

banner971

 1. Doğanın uyanışını izlemek için: Abant Gölü.

Kışın gidilecek rotalar arasında bulunan Bolu'ya bağlı Abant Gölü, aslında ilkbaharla beraber gidilmesi gereken yerlerin de başında geliyor. Doğasıyla insanda hayranlık uyandıran bu yerde, ilkbaharla beraber uyanan doğanın güzelliğini izleyebilirsiniz.

 

2. Sokaklarında kaybolup, evlerini keşfedebilmek için: Safranbolu.

Karabük iline bağlı olan Safranbolu, hem Karadeniz hem de İç Anadolu iklimine sahip. Kışlar soğuk, yazlarsa kurak ve sıcak olduğu için Safranbolu'nun keyfi en güzel ılık bahar günlerinde çıkarılıyor.

 

3. Geçmişe yolculuk yapmak için: Efes Antik Kent / İzmir.

"Benim kumla, denizle, güneşle işim yok, beni tarihle baş başa bırakın!" diyorsanız, bu bölgeyi gezmek için en güzel zaman bahar. İzmir'in kavurucu sıcağına yakalanmadan geçirebileceğiniz güzel zamanlar için Mart ve Nisan ayını deneyebilirsiniz.

 

4. Hayatın canlanmasına şahit olmak için: Kaz Dağları.

Tepelerdeki karın erimesiyle, buzların çözülmesiyle Kaz Dağları'ndaki şelaleler, akarsular, dereler tekrardan canlanmaya başlıyor. Hava hala biraz serin olsa da o güzel oksijeni hissetmek çok güzel.

 

5. Kavurucu sıcağına yakalanmadan gezebilmek için: Doğu Akdeniz.

Antalya, Adana, Hatay, Mersin... Yazları sıcak ve kurak, kışlarıysa yağışı olan bu bölgeyi, yağmurla çok iç içe olmadan ve sıcaktan buharlaşmadan gezmek için en ideal aylar bahar ayları.

 

6. Baharın da yaz kadar yakıştığını fark edebilmek için: Bodrum

Yazın insan akınına Bodrum, baharın gelmesiyle beraber canlanmaya başlıyor. Soğuktan hoşlanmıyorsanız denize girmek biraz zor olabilir ama baharı karşılarken huzurlu olmak için en güzel yerlerden bir tanesi.

 

7. Doğanın mucizelerini görebilmek için: Kapadokya.

Karasal iklimin ağır bastığı Nevşehir'de bulunan Kapadokya kışları sert yazlarıysa kurak geçiriyor. Kapadokya'yı gezerken bolca yürüyeceğinizi varsayarsak en ideal mevsim ilkbahar olacak.

 

8. Festivallerini kaçırmamak için: Urla.

Baharda da çok güzel olan İzmir'in güzel ilçesi özellikle Nisan ayındaki Enginar Festivali'yle baharda dikkat çekiyor. Baharda yapılan bir Urla gezisiyle hem festivalin tadını çıkarabilir hem de ilçenin güzellikleri keşfedebilirsiniz.

 

9. Etkileyici atmosferinde kaybolmak için: Mardin

Yaz aylarında yakan sıcaklara sahip olan bu etkileyici şehir, baharda keşfedilmek için bekliyor.

 

10. Taş evlerin gölgesinde baharı karşılamak için: Alaçatı.

Yazın adım atıcak yeri olmayan Alaçatı, baharda daha da bir güzel. Güneşin iyice kendini hissettirmesiyle, kuşların cıvıltıları karışınca baharı karşılamak için başka bir konum bulmanıza gerek kalmıyor.

 

11. Kalabalığa yakalanmadan huzurlu bir tatil için: Yunan Adaları.

Yazın her ülkeden turist akınına uğrayan adalar, baharla beraber hareketlenmeye başlıyor. Hem yazın o kalabalığına yakalanmamak için hem de Nisan ayındaki dini bayramlarına denk getirip şölene tanık olmak için baharda Yunan Adaları güzel olabilir.

 

12. Gürcistan'ın başkentini keşfetmek için: Tiflis.

Gücistan'ın geneline göre daha ılıman bir iklime sahip olan Tiflis baharın başlamasıyla gidilmesi gereken şehirlerin arasına giriyor.

 

13. Her bir yanını doyasıya gezebilmek için: İstanbul

Kışların yağmurlu ve serin, yazların sıcak ve nemli geçtiği İstanbul'da gezmek için en ideal mevsim ilkbahar. Çiçeklerin açtığı, havanın ılık bir hal aldığı bu mevsimde, şehri yürüyerek adım adım gezebilirsiniz.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.