banner913
banner932
banner1012

Su Şişeniz Sandığınız Kadar Temiz Değil

banner1020

Bir çoğumuz çevreye duyarlı olmak adına her gün su satın almak yerine, yeniden doldurulabilir su şişeleri edindik. Fakat son araştırmalara göre bu su şişelerinde düşündüğümüzden çok daha fazla bakteri var.

banner974
Su Şişeniz Sandığınız Kadar Temiz Değil

banner971

Yeni yapılan bir araştırmaya göre, tekrar tekrar kullanılmak için tasarlanan su şişelerinde bir klozet kapağında olduğundan daha fazla bakteri olabiliyor. Laboratuvarlarda, atletler tarafından 1 hafta boyunca kullanılan su şişeleri test edildiğinde üzerlerinde beklenilenden çok daha fazla bakteri çıktı. Bu bir yana, ortalama bir kişinin su şişesinin üzerinde 300,000'den fazla koloni oluşturan bakteri bulundu. Bu durumun çözümü tabii ki her gün plastik şişe alıp onları geri çöpe atarak çevre kirliliğii arttırmak değil. Tek yapmamız gereken, su termoslarımızı yeniden kullanmadan önce güzelce yıkamak. Buna bir alternatif olarak paslanmaz çelikten bir su termosuna yatırım yapabilirsiniz.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.