banner913
banner932
banner1012

Kilo Almadan Tıka Basa Yiyebileceğiniz 15 Kalorisi Düşük Yiyecek

banner1020

Kilonuza dikkat ediyorsanız, bunu sağlıklı bir şekilde yapmalısınız. Bright Side'dan bir araya getirdiğimiz bu yiyecekler de hem sağlıklı hem fit kalmanız için.

banner974
Kilo Almadan Tıka Basa Yiyebileceğiniz 15 Kalorisi Düşük Yiyecek

banner971

1. Patlamış Mısır

Mısırı yağsız ve şekersiz patlatırsanız (tabii az tuzla) korkmadan yiyebilirsiniz. Bu şekilde bir porsiyonu (yaklaşık 1 bardak) yalnızca 31 kcal barındırıyor.

2. Kereviz

Kerevizin %95'i sudan oluşuyor. Aşırı kilolardan kurtulmanızı sağlar ve idrar söktürücü özelliği sayesinde vücudunuzu zararlı maddelerden arındırır.

3. Patlıcan

Izgarada veya fırında bir porsiyon yağsız patlıcan 24 kcal ediyor, yani patlıcan yerken kendinizi kısıtlamanıza gerek yok.

 

4. Turunçgiller

Kilo vermek istiyorsanız meyveyi az tüketmeniz gerekiyor ancak turunçgiller buna dahil değil. C vitamini, lifler ve flavanoid bakımından zengin bu meyveler midenizi doldurur, sindirime yardımcı olur, karaciğerinizi ve derinizi daha sağlıklı kılar.

5. Karpuz ve Kavun

Bir dilimde 60-70 kcal barındıran bu meyveleri sürekli olarak tüketebilirsiniz. Vücudunuzdaki ödemin atılmasına yardımcı olurlar.

6. Su Yosunu

Laminarya gibi su yosunları (algler) da en iyi iyot kaynaklarından biri. Tiroit bezinin düzenli çalışmasını sağlayıp hormonlarınızı doğal seviyede tutarlar. Bu da kilo almanızı engeller.

7. Kabak

Bir porsiyon kabak yaklaşık 42 kcal. Vücudunuzdaki su-tuz oranını dengeler, bağırsak fonksiyonlarınızı geliştirir.

8. Salatalık

Kilo vermeye çalışanların olmazsa olmazı. Şişmeleri engeller ve sağlığınıza zarar vermeden kilo kaybetmenizi sağlar.

9. Pancar

Manganez gibi besinlerin başlıca kaynağı. Yağ yakmanıza yardımcı olur, kaslarınızı çalıştırır ve kan şekerinizi düzenler. Bir porsiyonu ortalama 40 kcal.

10. Yumurta

Günün her saati kilo derdi olmadan yiyebilirsiniz, gecenin bir yarısı da olsa. Tabii ki haşlanmış yumurta tercihiniz olmalı.

11. Ananas

Bu leziz meyve kilo vermek isteyenlerin en iyi dostu olabilir. İçerdiği protein sindiren enzimler yağ yakımına yardımcı oluyor.

12. Elma ve Erik

Bir elma yalnızca 50 kcal içeriyor. Sindiriminizi düzenlerken tok hissettiriyor. Erik ise C vitamini ve potasyum bakımından oldukça zengin, bu da kalp ve damarlarınıza faydalı.

13. Salata

Salata harika bir folik asit kaynağı ve tıka basa yiyebilirsiniz. Bir marul yaprağı yalnızca 3 kcal.

14. Çilek, Kuşüzümü ve Yabanmersini

Kuşüzümü ve yabanmersini bolca C vitamini barındıryor ve ödem atmanızı sağlıyor. Çilekler ise harika bir besin kaynağı ve sindiriminize olduğu kadar kalp ve damar sisteminize yararlı.

15. Lahana, Brokoli ve Karnıbahar

Fazla kilolarla savaşırken en iyi dostunuz bu sebzeler. Dilimlenmiş lahananın bir porsiyonu yalnızca 7 kcal. Elbette tek besin kaynağınız bunlar olmamalı çünkü iyot karşıtı besinler içeriyorlar. Ancak haftada iki defa yemeklerinize dahil edebilirsiniz.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.