banner913
banner932
banner1012

Hangi balık ne zaman mangalda pişirilmeli?

banner1020

Balıklar her zaman mangalda pişirilmez. Pişirilseler bile lezzetli olmazlar. Balıklar cinslerine göre belirli aylarda ve bir takım yöntemlerle mangalda pişirilmelidir. Hangi balık ne zaman mangalda pişirilmeli diye merak ediyorsanız işte cevabı… Balıklar besleyici olmalarının yanı sıra aynı zamanda çok lezzetlidirler. Balıkları zamansız mangalda pişirmek tadının lezzetsiz olmasına neden olabilir. Bu nedenle balığı mangalda pişirirken mevsimi olup olmadığına dikkat etmek gerekiyor.  İşte balıkların ne zaman mangalda pişirilmesi gerektiği ve pişirme yöntemleri…

banner974
Hangi balık ne zaman mangalda pişirilmeli?

banner971

Aralık ayında hamsi 
Hamsinin mangalda kışın pişmesi gerekir. yazın veya baharda mangalda pişen hamsi lezzetsiz olacaktır. Aynı zamanda hamsiyi ızgaraya dizerken sık aralıklı olan bir ızgara teli seçmelisiniz. 

Eylül aylarında palamut 
Palamut, eylül ve ekim aylarında mangalda pişirilmelidir. Bu balığın yağlanma ve lezzetli olma zamanı tam olarak bu aylarda gerçekleşir.  Palamut ister halka ister fileto şeklinde mangalda pişirilebilir.

Ocak ayında çinakop
Çinakopu mangalda sulu sulu ve lezzetli bir şekilde yemek istiyorsanız mangalı ocak ayında yakmanız gerekecek.  İyice yağlanmış olmasından dolayı ocak ayında bütün olarak mangalda pişirebilirsiniz.

Ekim aylarında lüfer
Yazın sonlarına doğru mangalda balık partisi vermek istiyorsanız seçimi lüferden yana kullanmalısınız. Eylül, ekim ve kasım aylarında mangalda pişen lüferin tadı çok lezzetli olacaktır.

Ağustos aylarında sardalye 
Yazın ortasında İlle de mangalda balık yemek istiyorum diyorsanız seçiminizi sardalyeden yana kullanmalısınız. Doğrudan ızgarada pişirebileceğiniz sardalyeyi defneyaprağına sarıp mangalda pişirebilirsiniz.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.