banner913
banner932
banner1012

Çocuklar neden tırnak yer?

banner1020

Yetişkinlerde kaygı, stres, depresyon gibi çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkan tırnak yeme alışkanlığı çocuklarda daha farklı sebeplerden de oluşabilir. Çocuğunuz neden tırnak yiyor hiç düşündünüz mü? Detaylar haberimizde…

banner974
Çocuklar neden tırnak yer?

banner971

Toplumumuzda çocukların yaşları itibari ile içinde bulundukları durumu, hisleri anlamayacağı ve bu durumlara çok takılmayacağı kanısı vardır.
Nasıl ki yetişkinler strese girip kaygılanıyor ve genellik psikolojik olan bu durumların sonucunda da tırnak yiyorsa çocuklarda aynı şekilde kaygılanıp, strese girerek tırnak yer.Çocuklar neden tırnak yer?

Birçok nedenden dolayı tırnak yiyen çocuklar gerginlikten gelen alışkanlıklar sonucunda bu tür davranışlar sergiller.
Aile içinde yaşanan şiddetli tartışmalar, boşanmalar, bir yakını kaybetme, okulda yaşanan sıkıntılar çocuğunuzu bir gerginliğe itiyor ve o da bu durumlara tırnaklarını yiyerek tepki gösteriyor olabilir.

Çocuklar neden tırnak yer?

Büyümek oldukça sıkıntılı ve endişe verici bir süreç olabilir. Çocuğunuzun hiçbir sorunu olmadığını sırf çocuk olduğu için tek endişesinin sabah erken kalkıp okula gitmek olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

Çocuklar neden tırnak yer?

Çocuğunuz ile konuşarak sorunun ne olduğunu kaygılarını ve korkularını sorabilirsiniz.
Eğer tırnak yemeye neyin sebep olduğu ile alakalı bir tahmininiz varsa bu durumun en kısa zamanda geçeceğini veya neden olduğunu nasıl atlatabileceğini anlatabilirsiniz.

Çocuklar neden tırnak yer?

Çeşitli sınırlar koyarak bu alışkanlığını zamanla unutmasını sağlayabilirsiniz. Çocuklarınızı cezalandırmak yerine onlara kulak verebilir ve sorununun ne olduğunu çözebilirsiniz.

Sizin çözemeyeceğiniz kadar ciddi bir durum ise mutlaka uzman bir psikologa danışmalısınız.

Çocuklar neden tırnak yer?

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.