banner913
banner932
banner1012

Bebeklerde ve Çocuklarda Otizmin İşaretleri

banner1020

Herhangi bir sağlık sorununda olduğu gibi mümkün olduğunca erken tanı konması en iyisidir. Aynı şey, otizmi olan çocuklar için de geçerli.

banner974
Bebeklerde ve Çocuklarda Otizmin İşaretleri

banner971

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki her 68 çocuktan birinde otistik spektrum bozukluğu var; erkek çocuklarda kız çocuklara oranla 4.5 kat fazla bozukluk görülüyor.

Bir çocuğa erken müdahale etmek için otizmin işaretlerini çok dikkatli bir şekilde izlemek gerekir. Araştırmalar ebeveynlerin çocuğun bir yaşından önce bile gelişimsel farklılıkları fark ettiğini ortaya koymaktadır. anne babalar bebeklerindeki farklılıkları mutlaka doktorlarıyla konuşmalıdır.

Bir çocuğun otizm spektrumu bozukluğuna sahip olup olmadığını belirleyebilecek tek bir tıbbi test yoktur, ancak çocuğunuzun otizmi olduğunu gösteren davranışlar ve gelişimsel gecikmeler vardır.

Bebeklerde ve çocuklarda dikkat etmesi gereken otistik belirtiler şunlardır:

Bebekler

1. Göz Teması Yapmazlar
Otizmin en erken belirtilerinden biri, bakıcı ile göz temasının olmamasıdır.
Nature dergisinde yayınlanan bir araştırmada, otizm spektrumu bozukluğu geliştirmeye devam eden bebeklerin 2-6 ay arasındaki göz temasında ölçülebilir azalmalar gösterdiğini buldular.

2. Etkileşimde Bulunmazlar
Bebekler genelde diğer insanlardan gelen görülecek yerlere ve seslere tepki verirler ve bir bebeğin yanıt vermemesi muhtemel otizmi gösterebilir.
Otizmi olan bebekler diğer insanlara daha az bakarlar ve daha az dinlerler. İsimleri söylendiğinde başını çevirerek size bakmazlar.

3. Ses Çıkarmazlar
Bebekler konuşmaya başlamadan önce, 6 aylıkken anlamsız sesler çıkarmaya başlar. Bunlar konuşma hazırlığıdır. Otizmi olabilecek bebekler 6 ila 9 ay arasında bir gevezelik işareti göstermezler.

Çocuklarda

1. Onlar Sosyalleşmezler
Otistik çocuklar diğer çocuklarla etkileşime girmez veya onlarla deneyimler paylaşamazlar. Eğer mücadele ederlerse, yardım aramaktan çok kendi başlarına ilgilenirler.

2. İletişim İçin Mücadele Ederler
Otizm spektrumu bozukluğu olan bir çocuk,iletişim kurmaya çalıştıklarında önemli derecede azalmış çeşitli ses, kelime ve jest gösterebilir.

Otizmi olan çocuklar başkaları ile oynamayabilir veya yaptıkları işte ilgi keyif aldıklarını göstermezler. Çocuğunuzun sürekli sizinle veya diğer çocuklarla sosyal etkileşimde bulunmadığını fark ederseniz, doktorunuzla konuşun.

3. Tekrarlanan Davranışlar Gösterirler
Otizm spektrumu bozukluğu olan çocuklar aynı eylemleri veya hareketleri tekrar tekrar etme eğilimindedir; bu da araştırmacıların onları yatıştırmasına yardımcı olduğuna inanıyor. Bu hareketler çırpınan eller, sallama veya dönme de olabilir. Bu davranışlara takıntılı olabilirler.

Bebeklerde ve Çocuklarda Otizmin İşaretleri ile ilgili görsel sonucu

4. İşaret Etmezler Veya Harekete Geçirmezler
Çocuklar ilgiyi göstermek için nesneleri işaret etmeye ya da diğer hareketleri yapma eğilimindedirler. Otizm spektrumu bozukluğu olan bir çocuk fark ettikleri şeyleri göstermez veya onlara gösterilen nesnelere ilgi göstermez.

Her çocuğun belirtileri aynı olmayacak, bu nedenle çocuğunuzun otizm spektrum bozukluğu olabileceğini düşünüyorsanız, bir profesyonel tarafından taranması iyi olur.

otistik çocuklar ile ilgili görsel sonucu

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.