banner913
banner932
banner1012

Yeni Ibiza'da Leon çizgileri

banner1020

SEAT, küçük sınıftaki başarılı modeli Ibiza'yı baştan aşağıya yeniledi

banner974
Yeni Ibiza'da Leon çizgileri

banner971

SEAT, ilk kez 1984 yılında satışa sunduğu ve günümüze kadar dünya genelinde 5.4 milyondan fazla satış rakamına ulaşan başarılı modeli Ibiza’yı yeniledi. Volkswagen Grubu’nun MQB A0 platformunu kullanan ilk model olan beşinci nesil Ibiza, ilk kez Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak ve yılın ikinci yarısında satışa sunulacak.

Daha keskin hatlardan oluşan tasarımıyla SEAT’ın kompakt sınıf modeli Leon’a benzer bir görünüme kavuşan Ibiza, küçük sınıfın en sportif otomobillerinden biri olacak gibi görünüyor. Daha dinamik bir tasarıma kavuşan Ibiza’nın boyutlarında da önemli farklılıklar bulunuyor. Önceki modelden 87 mm daha geniş, 2 mm daha kısa ve biraz daha alçak olan Yeni SEAT Ibiza, boyutlarındaki tüm bu değişikliklerle güçlü bir yol tutuş vadediyor. İz genişliği, ön aksta 60 mm ve arka aksta da 48 mm daha fazla olan otomobilin dingil mesafesi ise 95 mm artırılarak 2.564 mm’ye çıkarılmış. Bu sayede iç mekan genişliği arttırılan yeni Ibiza’nın bagaj hacmi de 63 litre genişleyerek 355 litreye ulaşmış.

Yeni SEAT Ibiza’da Euro6 emisyon yönetmeliğiyle uyumlu olan motorlar düşük yakıt tüketimleri ve emisyon seviyeleriyle de ön plana çıkıyor. Yenilenen benzinli motorlardan 1-litrelik 3 silindirli turbo ünite 95 bg ve 115 bg gücünde iki farklı versiyona sahip. Otomobilin 150 bg gücündeki dört silindirli 1.5 TSI motor seçeneği ise 2017’nin sonlarında satışa çıkacak. Ibiza'nın dizel versiyonunda ise 95 bg gücünde 1.6 litrelik TDI dizel motora görev verilecek.

Yeni SEAT Ibiza’nın dört donanım paketi, Reference paketiyle başlıyor ve onu Style takip ediyor. En üstte ise FR ve XCellence paketleri yer alıyor. Yeni Ibiza, Leon ve Ateca’da hali hazırda bulunan sürücü destek sistemlerine sahip. Bu özellikler arasında; Ön Bölge Asistanı, Trafik Sürüş Asistanı, Adaptif Hız Sabitleyici, kalp atışı fonksiyonlu motor çalıştırma düğmesine sahip KESSY Anahtarsız Çalıştırma Sistemi, yeni nesil ön-arka park sensörleri ve 8” renkli dokunmatik ekran ve geri görüş kamerası sayılabilir. Yeni modelde, iç mekandaki en büyük değişikliklerden biri de kablosuz şarj ünitesi olarak karşımıza çıkacak. Yeni Ibiza kaliteli bir müzik sistemine de sahip. Beatsaudio ses sistemi, bir sayısal işaret işleyici (DSP), 7 adet yüksek kaliteli hoparlör ve 8 kanallı, 300W’lık bir amfi kullanıyor.  

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.