banner913
banner932
banner1012

Toyota Prius c yenilendi

banner1020

Toyota’nın küçük hibrit aracı Prius c, yenilenen yüzüyle tanıtıldı. Türkiye pazarında satışı olmayan ama ilerleyen zamanda mutlaka ilgi göreceğini düşündüğüm B segmenti hibrit sınıf için üretilen bu araç, makyajla birlikte daha çekici görünüşe kavuşmuş

banner974
Toyota Prius c yenilendi

banner971

Detaylara geçmeden önce Prius c hakkında birkaç bilgi aktarmak istiyorum. Toyota bu aracını 2012 yılında Toyota B platformunda üretmişti. Hibrit serisinin küçük modeli olan Prius c, 1.5 litrelik motora sahipti ve 2015 yılında geçirdiği makyajla biraz daha çekici görünüme kavuşmuştu. Japonya, ABD, Kanada ve Avustralya başka olmak üzere Güney Amerika ülkeleri ve diğer Asya ülkelerine de satışı gerçekleştirildi. Ülkemizde satışı olmayan araç, geçtiğimiz günlerde son makyajını da geçirdi ve en güncel haliyle karşımıza çıktı. Bakalım ne gibi değişimler geçirmiş?

Makyajla Neler Değişmiş?
İlk bakışta dışta büyük değişim görünmüyor. Fakat sportiflik kokusu barındıran araçta ön tampon ve arka tampon belirgin farklılık öne çıkıyor. 8 kollu yeni 15 inçlik jantlara sahip olan 2018 Yeni Toyota Prius c, 175/65 R15 lastiklerle sunuluyor. Tabi bunun yanın sıra birde 16 inçlik jantlarda var ve bunlarda 195/50 R16 ebatlı lastiklere sahip. Yaşam alanında parlak siyah trimlerin ve direksiyon üzerindeki tuşların dışında değişen bir şey yoktur. Kaput altındaki 73 ps güce sahip 1.5 litre 16V benzinli atmosferik motor ve ona eşlik eden elektrikli motorla birlikte toplamda sunulan 99 ps 111 nm tork güçte değişmemiş. Bagaj alanı da yine 484 litre.

Yeni Toyota Prius c özelliklerine bakacak olursak multimedya sistemlerinden konfor donanımlarına kadar yine sınıfının yeterliliklerini karşılayacak seviyede sunuluyor. Mesela geliştirilmiş sürüş asistanları, anahtarsız çalıştırma özelliği, 9 hava yastığı, navigasyon sistemi, şerit takip asistanı, ön çarpışma sistemi, geri görüş kamerası gibi özellikler bu küçük hibrit araçta sunuluyor.

2018 Yeni Toyota Prius c hakkında aktaracaklarım bu kadar. Araç ülkemizde satışa sunulmadığı için daha fazla detaya girmemize gerek yoktur. Sırada aracın fotoğrafları var.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.