banner913
banner932
banner1012

Mercedes’in gelecekteki yıldızı Concept EQA

banner1020

Frankfurt Otomobil Fuarı’nın birden çok yıldızı vardı ama şüphesiz en dikkat çekici yıldız, ev sahibi Mercedes oldu. Mercedes bugünden yaşatma konusunda iddialı olduğu gelecek için, 1,6 litre motor hacmine sahip 1000 beygirlik bir süper spor, A Sınıfı’nın yeni elektrikli versiyonu EQA ve hemen 2018 yılında pazara süreceğini açıkladığı yeni hidrojen elektrikli hibrit modeli GLC F-Cell ile dikkat çekti.

banner974
Mercedes’in gelecekteki yıldızı Concept EQA

banner971

 

İçten yanmalı motorların tamamen yasaklanmasına sıcak bakmayan, bunun yerine kademeli geçiş fikirleri geliştiren Alman siyasileri gibi Alman endüstrisi de geleceğin elektrikli dünyasına hazır olduklarını, bu uğurda 18-20 milyar Euro yatırım yapacaklarını ama geçişin bugünden yarına olmayacağının mesajlarını verdiler.

MERCEDES ELEKTRİĞE 10 MİLYAR EURO YATIRACAK

Fuar’da yeni bir elektirikli araç konsepti olan EQA’yı tanıtan Mercedes’in Dünya Başkanı Dieter Zetcshe elektrikli araç teknolojilerine uzak olmadıklarını, bunun için ciddi bir yatırım programı başlattıklarını, diğer yatırımlarından tasarruf ettikleri 4 milyar Euro’ya 6 milyar Euro daha ekleyip 2020 yılına kadar elektrikli teknolojisini geliştirmek için harcayacaklarını açıkladı.

Bir diğer Alman markası BMW de dizel ve benzinli araçlar kadar karlı bir iş olmayan elektrikli araçlardan da kar elde etmenin zamanı geldiğini, bunun için teknolojiyi geliştirip maliyetleri daha da aşağı çekeceklerini açıkladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.