banner913
banner932
banner1012

Jaguar’ın station wagon modeli: XF sportbrake

Jaguar’ın E segmentinde ürettiği XF modeli, ikinci nesline 2 yıl önce kavuşmuştu. Fakat station wagon modeli olan Sportbrake yeni kasada yerini almadığı için merakla bekleniyordu. Hasret sona erdi ve yeni jaguar XF Sportbrake tüm detaylarıyla tanıtıldı.

banner974
Jaguar’ın station wagon modeli: XF sportbrake

banner971

Yeni Jaguar XF Sportbrake yeni bir araç değil. İlk kasası 2012-2015 yılları arasında X250 kasa kodu ile üretilen XF ile kullanıcılara sunulmuştu. 2015 yılında kasa değişiminden sonra yeni versiyonu merakla bekleniyordu. Bu bekleyiş artık sona erdi. 5 farklı motor tipiyle satışa sunulan XF Sportbrake modelini biraz daha detaylıca inceleyelim.

SEDAN KASADAN FARKI
2018 Yeni XF Sportbrake, sedan kasasıyla aynı aks aralığına sahip. Yani iskelette bir değişim yoktur. Fakat dışta uzunluk 1 mm ve yükseklik ise 39 mm artmış. Buna karşın genişlik (1987 mm) her iki versiyonda da aynı kalmış.Tabi station wagon olmanın en büyük artılarının başında geniş bagaj alanı geliyor. Sedan kasa da 540 litrelik alan sunulurken XF Sportbrake modelinde 565 litrelik bagaj kapasitesi bulunuyor ve katlanabilen arka koltuklar sayesinde 1700 litreye kadar çıkabiliyor. Genel hatlarıyla iki araç arasındaki temel farklar bunlar.

GELELİM ORTAK NOKTALARINA…
Yeni Jaguar XF Sportbrake modelinde sedan kasayla ortak motorla bulunuyor. Bunlar; 2.0 litre 163 ps arkadan çekişli, 2.0 litre 180 ps arkadan itişli ve AWD, birde 2.0 litre 240 ps AWD, 3.0 litre V6 300 ps arkadan itişli olarak turbo dizel ve 2.0 litre 250 ps turbo benzinli arkadan itişli seçenekleridir. XF Sportbrake ile sunulmayan motor seçenekleri de var. 2.0 litre 200 ps, 2.0 litre 300 ps ve 3.0 litre 380 ps turbo benzinli motorları sadece sedan XF için sunulmakta. Birde donanım kısmına bakalım.

5 FARKLI DONANIM SEÇENEĞİNE SAHİP
Temelde sedan versiyonla 2018 Jaguar XF Sportbrake donanımlarında önemli fark bulunmuyor. Bu araç için 12 farklı kaporta rengi, 17, 18, 19 ve 20 inç olmak üzere 20 farklı jant seçeneği ve onlarca farklı kombinasyonu içeren deri koltuk ve trim seçenekleri sunuluyor. Daha detaylara inecek olursak Jaguar XF’in wagon versiyonu olarak üretilen bu araç Pure, Prestige, Portfolio, R-Sport ve S adlı seçeneklerle geliyor. Pure paketinde 17 inçlik jantlar, halojen farlar, 10 yöne ayarlanabilen elektrikli ön koltuklar bulunurken, Prestige seçeneğinde ekstra olarak bi-xenon farlar, iç ambiyans aydınlatması, deri koltuklar, spor direksiyon simidi gibi farklar yer alıyor.  Portfolio da 18 inçlik jantlar, deri koltuklar öne çıkarken R-Sport ile donanımın adını yansıtan spor body kit detayları, spor koltuklar bulunuyor. Jaguar XF Sportbrake S paketinde ise 19 inçlik jantlar, spor ön tampon, siyah yan etekler ve tavan rayları, spor siyah deri koltuklar sunuluyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.