banner913
banner932
banner1012

Hyundai’nin ateşli hathcback’i i30 N

banner1020

Hyundai i30 N, 275 bg gücünde motora ve sürüşe yönelik pek çok teknolojiye sahip

banner974
Hyundai’nin ateşli hathcback’i i30 N

banner971

Bir süredir kamuflajlı haliyle gördüğümüz i30 N'in üretim versiyonu tanıtıldı. Hyundai'nin hot hatch türündeki ilk otomobili olan i30 N'i yaratan ekibin başında eski "BMW M" yöneticisi Albert Biermann bulunuyor olması otomobile olan ilgiyi arttırmış durumda.

Hyundai, 6-ileri manuel şanzıman ve 2-litrelik turboşarjlı motora yer verdiği i30 N'i iki farklı güç seçeneğiyle hazırladı. Otomobilin standart versiyonu 250 bg güç üretirken, opsiyonel olarak sunulan Performans Paketi dahilinde güç değeri 275 bg'ye çıkıyor. Motorun maksimum tork değeri ise her iki seçenekte de 353 Nm olarak veriliyor. Her iki versiyonunda da 250 km/s maksimum hıza ulaşabilen i30 N'in 0-100 km/s süresi ise 6.4 ve 6.1 saniye olarak veriliyor.

Önden çekişli ve 5-kapılı bir otomobil olan i30 N'in 275 bg gücündeki versiyonunda 19 inçlik jantlar bulunuyor. Bu jantlarında gerisinde ise önde 18, arkada da 17 inçlik devasa fren diskleri yer almakta. Elektronik Sınırlı Kaydırmalı Diferansiyel ve egzoz sesini değiştirmeye yarayan Elektronik Egzoz Valf Sistemi de, otomobilin Performans Paketi içeriğinde yer alıyor.

Eğlenceli yol tutuş karakteri, pist performansı ve günlük kullanım kriterleri dikkate alınarak geliştirildiği açıklanan i30 N'de 5 farklı sürüş moduna yer verilmiş. Eco, Normal, Sport, N ve sürücünün kendi ayarlarını yapacağı N Custom modlarını sunan i30 N'de elektronik kontrollü süspansiyonlara, devir eşitleme fonksiyonuna ve kalkış kontrol sistemine de yer verilmiş. Yani günümüz hot hath sınıfında karşımıza çıkan hemen hemen tüm teknolojiler i30 N'de de bulunuyor.

Michelin ve Pirelli'nin performans lastikleriyle yollara çıkacak olan i30 N, "Performans Mavisi" rengiyle tanıtıldı. Bu renk markanın WRC otomobiline gönderme yapıyor. Bakalım, Hyundai ralli parkurlarındaki başarısını hot hatch arenasında da yakalayabilecek mi?

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.