banner913
banner932
banner1012

Ford Kuga’nın SUV’u Mayıs sonunda geliyor

banner1020

Ford, memleketi Amerika Birleşik Devletleri'nde Mustang haricinde tamamen SUV'lerden ve pick-up'lardan oluşan bir yelpazeye sahip. Türkiye'de ve Avrupa'da Fiesta, Focus, Mondeo gibi makineler mevcut ancak Mavi Oval, bu pazarlarda da SUV modellerine önem veriyor.

banner974
Ford Kuga’nın SUV’u Mayıs sonunda geliyor

banner971

 

Kuga, geçtiğimiz ayın başında yenilenirken; Explorer, hibrit motoruyla ilk defa Avrupa'ya adım attı. Şimdi ise Ford, EcoSport ile Kuga arasına yerleşecek yeni bir model üzerinde çalışıyor - Puma. Evet, Puma adı sizi şaşırtabilir çünkü Ford, 1990'larda bu ismi Fiesta temelli bir coupe'de kullanmıştı.

Yine Fiesta üzerine kurulan Puma'nın casus fotoğraflarını daha önce görmüştük. Genişletilmiş çamurlukları ve yerden yüksekliğiyle standart Fiesta'dan ayrılan Puma'nın ufak bir teaser görüntüsü (üstte, sağda) bile paylaşılmıştı. Motor1 tasarım ekibi, Ford amblemi taşıyacak yeni SUV modelini dijital ortamda hayal etti.

Yeni Kuga'nın Focus'a benzer bir yüze kavuştuğu düşünülürse Puma'nın da ön tasarımında Fiesta'dan esinleneceğini söyleyebiliriz. Buna karşın artan yerden yükseklik dolayısıyla Puma, süpermini kardeşine göre biraz daha kaslı ve şişkin görünecek. Bu anlayış özellikle LED ön far grubunda kendini belli ediyor ve bizce bir miktar Jaguar E-Pace'i (solda) andırıyor.

Yan tarafa bakıldığında ise çamurlukların prototiplere benzer bir formda olduğunu görüyoruz. Büyük jantlar ise Puma'nın yerden yüksekliğini vurgulamış. Arka kısmı henüz görmedik ancak teaser fotoğrafından anladığımız kadarıyla Fiesta ile EcoSport'un harmanlandığı bir dizayn bizi karşılayacak.

EcoSport'un da üretildiği Romanya'da imal edilecek olan Puma, gücünü markanın kompakt modellerinden tanıdığımız üç silindirli 1.0 EcoBoost motordan alacak. Hafif hibrit sistemi sayesinde 155 bg güç üretmesi beklenen SUV, 100 km'de ortalama 5.4 litre yakıt tüketecek. Tüm bunlara bir de sağlam off-road kabiliyeti eklediğinizde ortaya çıkan sonuç yüz güldürecek gibi duruyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.