banner913
banner932
banner1012

“Ülke yararına çok büyük bir girişim”

banner1020

TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Purtaş, YDÜ’nün hizmete açacağı Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’ni ziyaret etti. Purtaş, müzenin ülke yararına çok büyük bir girişim olduğunu ve YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Günsel'in çok ileriyi görme vizyonu olduğunu söyledi

banner974
“Ülke yararına çok büyük bir girişim”

banner971

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY Genel Sekreter yardımcısı Prof. Dr. Fırat Purtaş ve TÜRKSOY basın yayın ve enformasyon sorumlusu Güler Fedai Kıbrıs Modern Sanat Müzesi'ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Açılışı 27 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilecek Kıbrıs Modern Sanat Müzesine ziyarette eserler hakkında bilgiler alan Prof.Dr. Fırat Purtaş ve Güler Fedai, TÜRKSOY'un geleneksel etkinliği olan ressamlar buluşmalarına katılan sanatçıların eserlerini de izleme imkanı buldular.

Ayrıca, ileride tamamlanacak olan Kıbrıs Modern Sanat Müzesi ile ilgili olarak TURKSOY ile birlikte yapılacak etkinlikler hakkında görüş ve önerilerde bulundular.

PROF.DR. FIRAT PURTAŞ: "ÜLKE YARARINA ÇOK BÜYÜK VE ANLAMLI BİR GİRİŞİM"

Prof.Dr. Fırat Purtaş, müzede yaptığı açıklamada, kısa sürede biraraya gelmiş muhteşem eserlerden oluşan Kıbrıs Modern Sanat Müzesini fevkalade bir çalışma olarak değerlendirerek, KKTC'nin turizm potansiyeline büyük katkı sağlayacağına inanç belirtti.

Eserlere ait hikayeleri dinlerken büyülendiğini  de ifade eden Fırat, ülke yararına çok büyük ve anlamlı bir girişim olduğunu ve YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ.Günsel'in çok ileriyi görme vizyonu olduğunun altını çizdi.

TÜRKSOY'A ÜYE 5 ÜLKEDEN 8 OPERA SANATÇISI GİRNE ÜNİVERSİTESİ'NE AİT OASİS OTEL'DE GERÇEKLEŞTİRİLECEK RESEPSİYONDA KONSER VERECEK

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi, 27 Eylül’de törenle açılıyor. Girne Üniversitesi'ne ait Oasis Otelde gerçekleştirilecek açılış resepsiyonunda TÜRKSOY'a üye 5 ülkeden 8 opera sanatçısı konser verecek

TÜRKSOY teşkilatı kapsamında TÜRKSOY'a üye ülkelerden opera sanatçılarının açılış resepsiyonunda konser verecekleri de belirten Prof.Dr. Fırat Purtaş, konserde,  Kazakistan'dan Nazym Sagyntay (Soprano) ve Yerlan Jandarbay (Tenor), Kırgızistan'dan Yuliya BABICH (Konsertmaister) ve Aziza Mamatnazar Kyzy (Soprano), Azerbaycan'dan Aleonara MustafaYeva (Soprano), Kabardin Balkaria'dan Leyla Gurtuyeva (Rusya Federasyonu)ve KKTC'den Tuğrul Enver Töre (Baritone) ile Sermin Dikmen Töre'nin (Soprano) hazır olacaklarını açıkladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.