banner913
banner932
banner1012

Alanlarında uzman, nitelikli turizmciler ve Gurme şefler yetişiyor

banner1020

Alanlarında uzman ve nitelikli turizmciler ve Gurme şefler yetiştirmeye devam eden Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları programlarında hedef mezunların % 100 istihdamı olarak belirlendi  ...

banner974
Alanlarında uzman, nitelikli turizmciler ve Gurme şefler yetişiyor

banner971

Alanlarında uzman ve nitelikli turizmciler ve Gurme şefler yetiştirmeye devam eden Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları programlarında hedef mezunların % 100 istihdamı olarak belirlendi

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi bünyesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları programları alanlarında uzman ve nitelikli turizmciler ve Gurme şefler yetiştirmeye devam ediyor. 1990 yılında önlisans programı ile eğitim hayatına başlayan bölüm her geçen gün kendini geliştirerek 2002 yılında eğitim hayatına başlayan 4 yıllık Turizm ve Otel işletmeciliği ile 2014 yılında eğitimin hizmetine giren Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında lisans ve Turizm İşletmeciliği alanında  yüksek lisans ile doktora programlarını da bünyesinde barındırarak KKTC’nin en iyi turizm ve Mutfak Sanatları  eğitimi veren fakültesi  haline gelmiştir. Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünde eğitim İngilizce olarak verilirken Gastoronomi ve Mutfak Sanatları programının eğitim dili ise Türkçe’dir.

Fakültenin  misyonu çok kültürlü yapı içinde dünya standartlarında kaliteli eğitim vermek, yabancı dil bilen mesleğin gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, çevre ve etik değerlere duyarlı mezunlar yetiştirerek sektörün ve diğer paydaşların beklentilerine yanıt vermek.  İkili eğitim sisteminin uygulandığı bölümlerde öğrencilere teorinin yanında pratik eğitim olanakları da sunularak deneyim kazanmaları sağlanmakta. Turizm ve Otel İşletmeciliği bölüm uluslararası araştırma ve yayınlarda Avrupa’da bir numara dünyada ise en iyi eğitim veren ilk 12 Turizm ve Otelcilik okulu içinde yer almayı kendine vizyon olarak belirledi.

Fakülte  bünyesinde yürütülen programların öngördüğü bilgi ve beceriler öğrenci, öğretim üyesi ve sektör görüşleri alınarak belirlenmektedir. Öğrenci odaklı eğitim anlayışının belirlendiği Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünün 2 ve 4 yıllık programlarında 60 iş günü Gastronomi ve Mutfak Sanatları programında ise 75 iş günü staj zorunluluğu bulunmaktadır. Bu stajın amacı öğrencilerin teorik aldıkları bilgiyi iş yaşamında pratik olarak uygulamak ve iş yaşamına adaptasyonu sağlamak olarak belirtildi.

Turizm Fakültesi Dekan Vekili  Prof. Dr. Hasan Kılıç, Turizm ve Otel işletmeciliği bölümünün alanında uzman ve nitelikli mezunlar yetiştirdiğini belirterek programların çok kültürlü bir yapıya sahip olduğunu ve teknolojik donanım açısından da yeterli seviyede olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Kılıç, yabancı dil eğitimin son derece önemli olduğunu sözlerine ekleyerek Turizm eğitiminde DAÜ’nün bölgenin en iyi akademik kadroya sahip olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Kılıç bölümün vizyon ve misyonu doğrultusunda yapılan akademik öğretim ve topluma dönük hizmetlerinin sonucu olarak 2012 yılında K.A. WAY, R.J. Harrington ve M.J. Offenbacher’in Journal of Culinary Science and Technology adlı süreli dergisinde DAÜ Turizm Fakültesinin Turizm ve Otel işletmeciliği alanında Avrupada 1. Sıraya, dünya genelinde ise 12. Sıraya yükseldiğini dile getirdi.   Gastornomi ve Mutfak Sanatları programının ise  talep anlamında çok önemli bir ivme yakaladığına dikkat çeken Prof. Dr. Kılıç, bu durumun kendilerini motive ettiğini ve akademik programları geliştirmenin yanında özellikle yurtdışı bağlantıları güçlendirmek için çalışma başlattıklarını söyledi. Geçtiğimiz hafta İtalya’nın en önemli Gastronomi ve Aşçılık okullarından biri olan ICIF’le protokol imzaladıklarını ifade eden Turizm fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kılıç öğrencilerin normal olarak fakülte tarafından verilen eğitim  programların yanında yaz dönemlerinde İtalya’ya giderek eğitim alacaklarını ayni zamanda dünyanın en ünlü, bilinen restoranlarında çalışma olanağı elde edeceklerinin de altını çizdi. Başarılı öğrenciler bu eğitim süreci sonunda   belge alabileceklerdir.

 

Prof. Dr. Kılıç, Turizm ve Otel İşletmeciliği alanından mezun olan öğrencilerin geniş iş yelpazesine sahip olduğunu aktararak mezunların otellerin konaklama, ön büro, kat hizmetleri, pazarlama, muhasebe, insan kaynakları, mutfak, bar, restaurant alanlarında çalışabilecekleri gibi eğlence ve dinlence, ulaşım, seyahat acenteleri ve turizm ile ilintili hertürlü iş yerinde çalışabileceklerini dile getirdi. Öğrenci profiline bakıldığında ise ulusal olarak başlayan bölümün giderek bölgesel ve uluslararası bir nitelik kazandığını aktararak programlarda 40’dan fazla ülkeden öğrencinin eğitim aldığını belirtti. Bölüm öğrencilerinin % 54,53’ü diğer ülke öğrencilerinden oluşmaktadır. Turizm Fakültesinin tüm programlarının 2002 yılından itibaren 2014 yılına kadar TedQual akreditasyonuna sahip olduğunu sözlerine ekleyen Prof. Dr. Kılıç ayrıca 2014 yılında Almanya’nın en prestijli akreditasyon kurumlarından biri olan FIBAA tarafından da akredite edildiğini  bu akreditasyonların yönetim, müfredat, altyapı, öğrenci destek hizmetleri, işverenlerle ilişkiler ve eğitimci kadrosunun dünya standartlarına uygun olduğunun belgelendirilmesi olduğunu belirtti. Gastronomi ve Mutfak Sanatları programından mezun olanların ise yiyecek içecek sektörünün her kademesinde çalışma imkanına sahip olacağını söyleyen Prof. Dr. Kılıç, uluslararası deneyime sahip gurme şeflerin sektör tarafından da  kabul gördüğünü, bu programda eğitim alanların iş bulma ile ilgili bir sorunları olmadığını, dolayısıyla %100 istihdamın öğrenci çalışmak istediği takdirde ulaşılamayacak bir hedef olmadığının da altını çizdi.

 

Öğrenciler Ne Dedi?

 

Orhun Gündüz – İzmir

Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü 2. sınıf öğrencisiyim. DAÜ kampüsünde gözüme ilk çarpan şey bir çok farklı ülkeden öğrencisinin olmasıydı. DAÜ kaliteli eğitimin yanı sıra öğrencilerin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını da karşılayan bir eğitim kurumu. Aldığımız eğitim uluslararası standartlarda ve diplomamızın enternasyonal olup birçok ülkede geçerli olması biz öğrenciler için büyük bir avantaj. 

 

 

 

Nikoo Mosavat - İran

Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Lisans öğrencisiyim. DAÜ lisans, yüksek lisans ve doktora programları ile kaliteli eğitim veren bir üniversite. DAÜ’de lisans eğitimimi tamamladıktan sonra, kaliteli eğitim anlayışı, renkli kampüs hayatı ve uzman eğitim kadrosuna sahip olması yüksek lisans eğitimim için de yine DAÜ’yü tercih etmemde büyük etken oldu.

 

 

Selen Zaifoğlu - Güzelyurt

 

2013 yılında İzmir’de okuduğum Diş Protez Teknikerliği bölümünü bırakıp DAÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümüne kayıt yaptırdım. Turizm Fakültesi’ne adım attığım ilk günle bugün arasında büyük fark var. DAÜ vizyon genişletiyor. Her milletten öğrenci barındıran üniversitemiz renkli ve eğlenceli bir atmosfere sahip. Kaliteli eğitim anlayışı, eğitmen ve öğrencilerin arasındaki iyi iletişim, yurtdışından gelen başarılı şef ve eğitmenlerden eğitim alma ayrıcalığı, bölüm diplomasının uluslararası kapıları açması DAÜ’nün farkını yansıtıyor. DAÜ mezunu olmak güzel kapıları açmak için büyük bir anahtar .

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.