banner913
banner932
banner1012

Zor Yemeklerin Adabı

banner1020

Öyle yemekler vardır ki çatalla, bıçakla baş edemezsiniz. Birazdan sıralayacağımız bu ‘tehlikeli’ yemeklerden rezil olma endişesiyle uzak durmayın. İşin raconunu öğrenin... İş ya da romantik bir ilk buluşma yemeğinde sizi zor durumda bırakan, soğuk terler döktüren bu yemekleri yemek için ihtiyacınız olan şey birkaç tüyo..

banner974
Zor Yemeklerin Adabı

banner971

Suşi

Kabul edelim chopstick kullanmak zor, herkes bu çubuklarla yiyemiyor. Suşinizi çatalla yemeye kalktığınızdaysa dağılıyor, yediğinizden bir şey anlamıyorsunuz. Suşiyi elle yemekten çekinmeyin. Soya sosuna batırın ve tek lokmada ağzınıza atıverin. Bir de şefler bilinenin aksine sushi’nin üzerine soya sosu dökmeye karşı çıkıyor. Suşiyi soya sosuna batırın ve tadını çıkarın.

Dondurma

Büyük bir iştahla sipariş ettiğiniz dondurmanızı resmi ortamlarda ağız tadıyla yiyemezsiniz. Çünkü konuşmalar uzar ve dondurmanız gözünüzün önünde eriyip gider. İyisi mi siz yemeğin bu faslında karşınızdakine çay ya da kahve ile eşlik edin. Ya da bekledikçe formunu bozmayan bir tatlı söyleyin.

Spagetti

Resmi bir ortamdaysanız spagettiyi kaşık yardımıyla yemekte fayda var. Bunun için makarnanızı çatala aldıktan sonra kaşığın içinde döndürün. Diğer strateji, uzun makarnaları servis edildiğinde bıçakla parçalara bölerek çatal yardımıyla yemek. “Bu kadarıyla uğraşamam” diyorsanız spagetti değil penne makarna sipariş edin.

Kuşkonmaz

Sosuyla birlikte servis edilen kuşkonmazın saplarını çatalbıçak yardımıyla parçalara ayırarak tüketebilirsiniz. Ancak eğer sosla birlikte tüketilmesi gerekiyorsa kuşkonmazın saplarını ve uçlarını ayırdıktan sonra sosa bulayın. Böylece sosun masaya damlamasını engellersiniz. Yumuşak değil çıtır bir kuşkonmazsa ellerinizle yiyebilirsiniz.

Tavuk kanadı 

Tavuğun en lezzetli yerlerinden biri kanat. Bir de soslu olmaya görsün... Sipariş verip vermeme konusunda tereddüt eder, elle yemeğe utanınca çatal-bıçakla yer ve işkence çekeriz. Bu nedenle iş yemeğinde kanat sipariş etmekten kaçının. Canınız çok çektiyse önce kanadın geniş ucundaki kıkırdağı kopartın. Kemikleri tutup çevirip çekin.

Peynir tabağı

Birden fazla peynirin sunulduğu peynir tabağı önünüze geldiğinde servis tabağından yemeyi düşünmeyin. Siz iyisi mi sevdiğiniz ya da tatmak istediğiniz peyniri kendi tabağınıza alarak yiyin. Eğer sürülebilir bir peynir varsa mutlaka tereyağı ya da peynir bıçağıyla bir kraker üzerine peyniri sürerek tüketin.

Çilek

Son günlerde epey iştah açıcı şekilde sık sık karşımıza çıkıyor çilek... Tam da mevsimi ne de olsa. Eğer iri ve saplıysa çilekleri tereddüt etmeden sapından tutarak yiyebilirsiniz. Ancak resmi ortamda pudra şekeriyle yemek, üzerinize şekerin tozları gelebileceğinden biraz riski olabilir. Kremayla sunulan çilekleri elle ya da çatalla değil tatlı kaşığıyla tüketin.

Balık

İlk olarak balığın kafasını ve kuyruğunu çatal-bıçak yardımıyla kesin. Ardından bu kısımları tabağınızın kenarına ya da kılçık tabağına koyun. Bıçağınızı balığın sırt kemiğine dayandırın ve balığı kafasından kuyruğuna doğru, dikey olarak kesin. Daha sonra kılçığı dışarı çıkarabilir ya da balığın üst kısmını yedikten sonra kılçığı ayırabilirsiniz. Size kalmış...

Taco

Meksika mutfağının geleneksel yemeği Taco yemesi zor yiyeceklerden malum. Mısır unundan yapılan çıtır cipsinin içine avokado, salsa sosu ve çeşitli etlerle doldurulabiliyor. Bıçakla kesmeyi denerseniz dağılır. Bu nedenle çatal-bıçakla değil, bir peçe yardımıyla elinizle yemenizde fayda var.

Istakoz 

Istakozun kıskaçlarını çevirerek vücudundan ayırın. Istakoz kıracağıyla kıskaçları kırın ve etini çıkarın. Vücut kısmını kuyruğundan döndürerek koparın. Kuyruğun alt kısmını kuyruk bölümünden koparın. Çatalla kuyruktaki eti çıkarın, sırtını gövdesinden ayırın. Kolları vücuttan ayırdıktan sonra ıstakoz ikiye bölünecek. Bacakların içindeki eti de yiyin.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.