banner913
banner932
banner1012

Tuzun Şaşırtıcı Özellikleri

banner1020

Tuz en çok kullanılan ve en eski bilinen baharatlardan biridir. Yemeklere koymak dışında başka nelerde kullanabileceğinize bir göz atın.

banner974
Tuzun Şaşırtıcı Özellikleri

banner971

 1- Duş Perdelerindeki Lekeleri Önleyin

İlk satın aldığınızda duş perdesini tuzlu suyla yıkayın; asla küflenme ve lekelenme olmayacaktır.

2- Sivrisinek Sokmalarını Gidermek

Sivrisinek ısırmalarının neden olduğu kaşıntıdan kurtulmak için, parmağınızın ucunu su ile nemlendirdikten sonra tuza daldırın ve karışımı etkilenen bölgenin üzerine sürtün.

3- Bakırlarınızı Tekrar Parlatın

Tuz, bakırları temizlemek konusunda harikalar yaratıyor. Tuzu, sirke ve unla karıştırın isterseniz biraz limon suyu ekleyin ve zedelenmiş yüzeyi ovalayın. Bakırlarınızın parladığını göreceksiniz. 

4- Yağın Sıçramasını Önleyin

Kızartma yağına, eti veya balığı eklemeden önce tavaya biraz tuz serpin. Bu, sıcak yağın sıçramasını önleyecektir.

5- Mumlarınız Dökülmesin

Yanan mumların erimesi sizin de sinirinizi bozuyor mu? Kuruyan kalıp şeklindeki mumların oluşumunu yok etmek için, birkaç saat bir tuzlu solüsyona batırmaktır. Mumu aydınlatmadan önce kurumasını bekleyin.

6- Ayakkabı Kokusundan Kurtulun

Ayakkabılarınızın içine bez torbalarına doldurduğunuz tuzlar sayesinde kötü kokulardan arındırabilirsiniz. Bu torbaların işe yaraması için birkaç saat ayakabılarınızın içinde bırakın. İstertseniz ayakkabılarınızın içine biraz tuz serpip sallayabilir ve daha sonra tuzu boşaltabilirsiniz.

7- Karıncalardan Kurtulun

Karıncalardan kurtulmak için tuz ve suyu bir şişede karıştırın. Bu çözümü, karıncaların toplandıkları yerlere püskürtün veya sadece bu alanlara biraz tuz serpin.

8- Çocuklar İçin Güvenli Ve Ucuz Ev Yapımı Boya Hazırlayın

Basit maddeleri kullanarak, kendi ev yapımı boyalarınızı çocuklar için yapabilirsiniz. Bir kabın içine; 1 su bardağı unu, 1 fincan tuz ile karıştırın. Ardından 1 bardak su ve birkaç damla lgıda boyası ekleyin.

9- Dilimlenmiş Meyve Ve Sebzelerin Kahverengileşmesini Önleyin

Taze meyve ve sebze dilimleri tuzlu suyla dolu bir kaseye koyarak kahverengiye dönüşmesini önleyin.

10- Ellerinizde Soğan Kokusunu Arındırır 

 Sarımsak ve soğan elinizde bir koku bırakır. Bununla birlikte, çözüm oldukça basit: Ellerinizi ıslatın ve tuzla ovun, sonra durulayın.

11- Kendi Doğal Oda Parfümünüzü Yapın

Bunu yapmak için 1-2/1 su bardağı tuz ve 20-30 damla herhangi bir uçucu yağ ya da gül yaprağı gerekir. Tüm malzemeleri bir kapta hazırlayın ve taze kokulu evinizin tadını çıkarmaya hazır olun. Yarım portakal, limon kabuklarını da doğal bir kap olarak kullanabilirsiniz.

12- Mutfak Yangınlarını Çabucak Söndür

Mutfağınızdaki yangınının kontrolü altına almak için, tuz dökün. Tuz, oksijen akışını keser ve alevi bastırır. 

13- Ütülerinizi Temizleyin

İnatçı lekeleri çıkarmak için, ütüyü en yüksek sıcaklık ayarına getirin. Bir parça kahverengi kağıdın üzerine biraz tuz serptikten sonra tuzun üzerinde gezdirin. 

14- Camların Donmasını Engelleyin

Tuzlu suya batırılmış bir süngerle pencereleri silin, bu uygulama camlarınızın donmasını engeller. Soğuk havalarda pencerelerin buz gibi olmasını önlemenin bir başka yolu da küçük bir bez torba torbayı pencerenizde tutmaktır.

  

15- Lavaboyu Temizleyin

 Limon suyu ve tuzdan yapılmış bir macun paslanmaz çelik lavaboları temizlemek için kullanılabilir. Aslında, popüler kimyasal temizleyicilerden bile daha iyi çalışır.

16- Kendinizi Bir Restoranda Aldanmayın

Bir lokantada yemek yerken tabağınızın içinden bir saç çıktı ve hemen değiştirilmesini istediniz. Tabağınızın değiştiğinden emin olmak için, yiyeceklerinizin üstüne fazlaca tuz dökün. Bunu yaparsanız, tabağınızın değiştirildiğinden emin olursunuz.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.