banner913
banner932
banner1012

Türkiye'de Kadın Olmak

banner1020

Kadın olmak zor zanaat. Özellikle de ataerkil toplumlarda. Bizim toplumumuzda da kadınların büyük sıkıntıları var. Biz 16 tanesini listeledik. Ancak, liste daha da fazla uzayıp gidebilir. 

banner974
Türkiye'de Kadın Olmak

banner971

1. Toplu Taşıma Aracında Kadın Olmanın Zorluğu

Hele de araç kalabalıksa. Ortalık maalesef fordcudan geçilmiyor. Kadınların pembe metrobüs isteme konusunda hakları var.

 2. Töre Cinayetleri

Ne yazık ki, bu cinayetlerin mağdurları her zaman kadınlar 21. yüzyılda bile devam eden bir utanç Hem ülke hem de dünya adına.

3. Toplumda Yapılan "Kadın" ve "Kız" Ayrımı

Kimi kadınlara bu yolla yoğun olarak eleştiriler gelmekte, hatta kötü gözle bakılmaktadır. Sosyal medyada, okumuş insanlar arasında bile bu tarz tartışmaları görebilirsiniz.

4. Hayatın Neredeyse Her Alanında Kategorize Edilmeleri

Giyiminden, makyajına; yaşam stilinden birlikte olduğu erkeklere kadar kadın her alanda kategorize edilir ve ayrımcılık yapılır.

5. Kadının Cinsel Bir Meta Olarak Sunulması

Özellikle taciz olaylarının yaşanmasında başrol oynamaktadır. Ancak, burada kendini bir meta olarak sunan kadınların da payları vardır.

6. "Eksik Etek", "Kaşık Düşmanı" Gibi Benzetmelere Maruz Kalmaları

Deyimlerde bile kadınlara yönelik ayrımcı ifadeler vardır ve deyimler bir toplumun kültürünün önemli bir parçasıdır.

7. Aile İçi Şiddet

Koca dayağı, baba dayağı, ağabey dayağı vs... Kadın güçsüz olduğundan aile içindeki şiddet durumlarında en büyük mağdur. En az çocuklar kadar.

8. Eşinden Boşandığında ya da Dul Kaldığında Kendisine Kötü Gözle Bakılması

Oysa ki, bunlar hayatın içinden gayet olağan şeylerdir.

9. Özellikle Kadın Üzerinde Yoğunlaşan Mahalle Baskısı

Erkeklerin durumu daha rahattır. En fazla küpe ya da uzun saçından dolayı bu baskıyı görür. Kadın ise nefes alsa birilerini mutlaka rahatsız eder.

10. Erkek Yaparsa Sorun Yok, Kadın Yaparsa Tu Kaka Mantığı

Birçok kadının belki de hayatına mal olan ayrımlardan birisidir. Tabii, kimseye gidin dilediğinizce yaşayın demiyoruz. toplumsal normlar erkeğe ve kadına farklı işlemez. Yanlışsa herkes için yanlıştır

.

11. Yolda Yürüken Bile Tacize Maruz kalma İhtimalleri

Bu durum sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın problemlerinden. Güzel bir kadına yolda yürürken bile rahat yok.

12. Giyiminin Kuşamının Sürekli Elaleme Dert Olması

Maalesef mini etek giyeni de çarşaf giyeni de aynı sorunu yaşamakta. Birileri açık giyinene hayat kadını damgası vururken, başkaları da türbanlı kadınlara yobaz ya da sıkmabaş demekten kendilerini alamıyor. İşin acı yanı, kadınlar bu konuda birlikte hareket etmek yerine bu tartışmalarda taraf oluyorlar.

13. Toplumun Kendilerine Biçtiği Rolün Dışına Çıkamamaları

Hepsi için değil, ancak ülkedeki birçok kadın için durum budur. Kadın anca kocasına yemek yapar, çocuk yapar, tarla işlerinde çalıştırılır. Başka bir fonksiyonu yoktur.

14. Tecavüz Olaylarının Son Yıllarda Artış Göstermesi

Kadınların artık gece vakti değil, günün herhangi bir saatinde sokakta rahat yürüyemeyecek hale gelmesine sebep olan bir durum.

15. Türk Erkeklerindeki Empati Noksanlığı

Asla kendilerini sizin yerinize koymazlar, koymak istemezler. Çünkü, onlar akıllıdır, Güçlüdür. Siz ise onlara göre zayıflıklarla dünyaya gelmişsinizdir.

16. İş Hayatında Kadınların Daha Çok Mobbing'e Uğramaları

Kariyer yapmak isteyen kadının en büyük belalarından biridir. Kendi ayakları üzerinde hayatta kalmaya çalışan bir kadına onca yük yetmezmiş gibi bir de iş dünyasındaki zorluklar ve tacizler eklenir.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.