banner913
banner932
banner1012

​Dünya tarihinde adından söz ettiren 10 otizmli ünlü

banner1020

Yaşamın ilk üç yılında ortaya çıkan ve ömür boyunca devam eden bir rahatsızlık olan otizm, sosyal ilişkilerde sıkıntılar, tekrar edici davranışlar ile gelişimsel bir bozukluk olarak bilinmektedir.  Tarihte adından söz ettiren isimler arasında otizm rahatsızlığına sahip kişiler bulunuyor. İşte o 10 ünlü isim...

banner974
​Dünya tarihinde adından söz ettiren 10 otizmli ünlü

banner971

1-  Albert Einstein 

Alman asıllı, kuantum fiziğin büyük ismi Einstein, Nobel Fizik Ödülü sahibidir.

2- Ludwig van Beethoven 

Klasik dönemden romantik döneme geçiş sürecine büyük katkı sağlamış ve gelmiş geçmiş en ünlü, en etkileyici bestecilerden biri olarak kabul edilir.

3- Friedrich Nietzsche 

Filozof, kültür eleştirmeni, şair ve besteci. Modern kültür, felsefe alanında eleştirel tarzda yazılarıyla ünlüdür.

4- Thomas Edison 

Edison bilimin yanı sıra aynı zamanda iş adamıdır. Tarihteki en önemli bilim insanlarından biri olmakla birlikte, 1093 patente sahiptir.

5- Franz Kafka 

Modern dünya edebiyatının en özgün yazarlarından biridir. “Dönüşüm” adlı eseriyle edebiyat tarihine eşsiz bir eser bırakmıştır.

6-  Nikola Tesla 

Sırp kökenli mucit Tesla, aynı zamanda ampulü de bulan kişidir. Edison’un öğrencisidir. Kablosuz elektrik üretiminin kanıtı olan Tesla bobinleri ise bilim dünyasında en önemli buluşlardan birisidir.

7-  Vincent Van Gogh 

Batı sanat tarihinin en ünlü ressamlarından biri olan Van Gogh, renklerle oynayan deha lakabının da sahibidir.

8- Wolfgang Amadeus Mozart 

Mozart klasik batı müziğinin en etkili ve en üretken sanatçısı olarak bilinmektedir. Çirkin seslere dayanamıyor hatta baygınlık bile geçirdiği oluyordu.

9-  Jane Austen 

Aşk ve Gurur romanının yazarı, 18. yy sonu 19. yy başlarında yaşamıştır. Dönemine göre son derece iyi bir eğitim alan Austen, edebiyat tarihinin en başarılı yazarlarından biri olarak bilinmektedir.

10-  Isaac Newton 

Newton, Einstein dünyaya gelene kadar dünya tarihinin en büyük fizikçisi olarak biliniyordu. Philosophia Naturalis Principia Mathematica kitabı ile klasik mekaniğin temelini atmıştır ve bu, tarihin en önemli bilimsel kitaplarından biri olmuştur. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.