banner913
banner932
banner1012

Zeytinyağı ile neler temizlenir?

banner1020

Sağlık açısından son derece yararlı olan zeytinyağını bazı eşyalarınızın temizlenmesinde kullanabileceğinizi biliyor musunuz?

banner974
Zeytinyağı ile neler temizlenir?

banner971

 

 

İşte zeytinyağının temizlikte kullanıldığı alanlar… 

Demir tavanızın dibine yemek kalıntıları yapışmışsa tuz ile zeytin yağını karıştırın. Daha sonra bu karışımı tavanın dibine koyun ve ovalayın. 

undefined

Mutfak dolaplarınızı da temizlemek için zeytinyağından faydalanabilirsiniz. Çünkü zeytinyağı ahşabı besler ve temizler. Bir kaşık limon suyu ve zeytin yağını karıştırın. Bu işlemin ardından oluşan karışımı ahşapların üzerine sürün. 

undefined

Paslanmaz çeliklerinizin parlaması istiyorsanız kâğıt bir havlu yardımı ile çeliklerin üzerine zeytinyağı dökerek temizleyin. Çeliklerin parladığını göreceksiniz. 

undefined

Eğer deri sandalye ve koltuklarınız eski ve yıpranmış görünüyorlarsa yapmanız gereken çok basit. Bir toz bezinin üzerine az miktarda zeytin yağı dökün ve sandalye ya da koltuklarınızı bu bez yardımı ile silin. Derinin üzerinden bulunan eski görünüm kaybolacaktır. 

undefined

Zeytinyağı gümüş eşyaları parlatmak içinde kullanılabilir. Yumuşak bir beze zeytin yağı damlatın ve çatal kaşıkları bu bezle silin. Gümüşleriniz parlayacaktır.

undefined

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.