banner913
banner932
banner1012

Mangal yakmanın püf noktaları

banner1020

Yazın ailece yapılacak en güzel aktivitelerden biri piknik yapmaktır. Tabi piknik denilince de akla ilk gelen şey mangal yakmak oluyor.

banner974
Mangal yakmanın püf noktaları

banner971

Mangal yakmak birçok kişiye eziyetli gelen bir iştir. Aslında sanıldığı kadar zor olmayan bu işin bir kaç püf noktası bulunuyor. Peki mangal ateşi nasıl yakılır? Mangal yapmanın püf noktaları neler? İşte sağlıklı ve lezzetli mangal yakmanın püf noktaları... 

undefined

Öncelikli olarak kav alev aldıktan sonra küçük dal parçalan ve kuru yapraklardan oluşan malzemelerin tutuşmasını sağlayınız. Kav mantarı, ormanlarda sıklıkla rastlanan çabuk tutuşabilen bir mantar cinsidir. Bu nedenle kav mantarını tercih edebilirsiniz.

undefined

Çalı malzemeleri tutuştuktan sonra ateşi güçlendirmek için ateşe orta kalınlıkta sopalar atınız. Ama yine de esas olarak yanacak malzeme dallardır. Bu nedenşe kolayca kırılabilen dallara ihtiyaç duyacağınızı unutmamalısınız.

undefined

Bunu hazırlayıp gitmek mangal yaparken yakma süresini azaltacaktır. Yaktığınız ateşi bütün gece kullanmak için büyük kütükler bulup yakmanız gerekir. (Ateş söndükten sonra bile kütük yanmaya devam etmeli)

undefined

Önemli bir uyarıda bulunmak istiyoruz. Mangal yaparken ateş yaktığınız bölgenin özelliklerine muhakkak dikkat etmelisiniz. Özellikle bitki örtüsünün kuru olduğu mekanlarda ateş yakmayın! Bunun yanı sıra rüzgarlı yerlerde de ateş yakmamalısınız.

undefined

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.