banner913
banner932
banner1012

Kediler İçin 7 Tehlikeli Besin

banner1020

Her ne kadar onları bizden ve aileden görsek, hiçbir şeyden eksik etmesek de aslında her birinin özel ilgiye ve yaşam koşullarına ihtiyacı var. Maalesef bizim sindirim sistemimizle onlarınki bir olmadığı için farkında olmadan ya da toplumsal algılar nedeniyle yanlış besinleri kedilerimize vererek sağlıklarını tehlikeye atıyoruz. Kedi sağlığına zararlı olan, tehlike ihtimali taşıyan besinlerin de nasıl verilmeleri gerektiğini listelediğimiz yazımız için buyurun.

banner974
Kediler İçin 7 Tehlikeli Besin

banner971

1. Alkol

Tabii ki insan sağlığını etkilediği gibi hayvanlarınkini de etkiliyor alkol. Fakat bizden biraz daha farkı… Bünyelerinin zayıf olması, “Bir yudumdan bir şey olmaz.” ya da “Bizimki seviyor.” gibi yaklaşımlar kedinizin hayatına mal olabilir.

kedi_sagligi (3)

2. Kafein

Her ne kadar favoriniz olsa da kafeini kedinizden uzak tutmaya özen gösterin. Çünkü kafein kedinizi sadece enerji dolu ve stresli yapmakla kalmaz, aynı zamanda kalp problemleri ve kas sıkışmalarına da sebep olur.

kedi_sagligi (4)
 

3. Yumurta

Burada önemli olan nokta yumurtanın pişmiş veya pişmemiş oluşu. Pişmiş yumurtadan az da olsa kedilerin yemesi yararlıyken, çiğ yumurtanın bir damlasının bile tegaha ya da yere damlaması sonucu kedinizin yalaması salmonelladan başlayan birçok parazit hastalığına kapı açabilir.

kedi_sagligi (5)
 

4. Balık

Bir diğer verilmemesi gerekilen çiğ besin de balık. Aslında yeri gelmişken altını çizmek lazım; çiğ hiçbir hayvansal ürün kedilere verilmemelidir. Çiğ balık da kedinizde tiyamin adı verilen B vitamininin çöküşüne sebep olabilir. Ayrıca fiziksel olarak karın ağrısı ve nörolojik rahatsızlıklara da sebep olur.

kedi_sagligi (7)

5. Üzüm

Üzüm kediler için yüksek miktarda toksin içerir. Öyle ki kediler küçük bir miktar üzüm yediğinde dahi onu vücutlarından atmak için kusmaya çalışırlar. Karaciğer yetmezliğine kadar uzanan ciddi bir besindir.

kedi_sagligi (6)

6. Süt

Kedilerin süt içtiği yanılgısı sanıyoruz ki artık yavaş yavaş tozlanmaya başladı. İnek sütü kediler için zararlı iken, soya ve badem sütü kedilere verilebilir. Özellikle yavru kediler için inek sütü vermek ise ölümcül olabilir.

kedi_sagligi (8)
 

7. Soğan-Sarımsak

Pişmiş, haşlanmış veya çiğ. Nasıl olursa olsun soğan ve benzeri besinler köpekler için olduğu kadar kediler için de zararlıdırlar. Kan rahatsızlıklarına ve kansızlığa yol açabilir.

kedi_sagligi (1)
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.