banner913
banner932
banner1012

İple tüy almanın püf noktaları

banner1020

Yüz bölgenizde çıkan tüyler için sürekli kuaföre gitmekten sıkıldıysanız size vereceğimiz önerileri dikkate alarak tüy problemlerinizden rahatça kurtulabilirsiniz.

banner974
İple tüy almanın püf noktaları

banner971

Cildinize ne kadar bakım yaparsanız yapın yüzünüzün belli noktalarında çıkan tüyler bakımsız görünmenize neden olabilir.  Kuaföre gitmekten çekinip cımbız yoluyla aldığınız tüyleriniz de zamanla kalınlaşıp başınıza bela olabilir.

Bu tür sıkıntıların önüne geçebilmek için sizler için hazırladığımız iple tüy alma yöntemlerini deneyebilirsiniz. Nasıl mı?

İlk olarak elinize normal bir dikiş ipliğini alın. Bu ipten yaklaşık 4 karış uzunluğunda koparın.  Daha sonra ipi ikiye katlayıp, orta kısımdan döndürün. Döndürdüğünüz ipi işaret parmağı ve başparmaklarınızdan geçirin.

 İple alacağınız bölgeyi dilinizle şişirerek tüyleri ipe sıkıştırıp kopmasını sağlayın. Bu işlemi tüy olan bölgeye defalarca tekrarlayabilirsiniz.



İple kaş almanız için dantel yapılan iplerden kullanın.  bu ipler kaşınızı alırken daha kaygan ve rahat hareket etmenizi sağlar.  Dantel ipinden yaklaşık 30 veya 40 cm kesin.  Daha sonra kestiğiniz ip parçasını ikiye katlayarak düğüm oluşturun.  Düğüm yaptığınız ipi başparmağınız hariç diğer parmaklara geçirip dolamaya başlayın. Doladığınız ipin ortasında 10 veya 15 tane boğumlar oluşturun.

Daha sonra boğumlu bölgelere kaş tüylerinizi sıkıştırıp ileri geri hareketlerle rahatça tüylerinizden kurtulabilirsiniz.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.