banner913
banner932
banner1012

Göğüs kırışıklığını önlemek için ipuçları

banner1020

Uyku alışkanlıklarınızda yapacağınız birkaç değişiklik ile erken yaşta göğüs kırışıklığının önüne geçebilirsiniz.

banner974
Göğüs kırışıklığını önlemek için ipuçları

banner971

Uyumadan önce kollarınızın altına yastık koyun
Bu göğsünüzün kırışmasını engeller. En zor tarafı sırt üstü yatmaya alışmak olacak ancak birkaç hafta içinde cildinizin daha düzgün göründüğünü fark edeceksiniz. Bilimsel araştırmalara göre bu pozisyon maksimum uyku verimi sağlıyor ve sırt ağrılarını önlüyor.

Etrafınıza objeler koyun
Kulağa saçma gelebilir ancak kırışıklıklar söz konusu olduğunda oldukça etili bir yöntem. Uyku sırasında çok kez pozisyon değiştiriyoruz. Bazı pozisyonlar kırışıklıklara neden oluyor. Bunu önlemenin en iyi yolu sağa sola dönmenizi engelleyecek bir şeyler koymak.

Dizlerinizin altına yastık koyun
Bu sayede bacak ve vücut seviyesi arasında oluşan fark kan akışını geliştiriyor. Bu pozisyonla hem kırışıklıkları önleyebilirsiniz hem de dizlerde oluşan gerilimi ve ağrıyı azaltabilirsiniz.

Başınızın altına havlu koyun
Başınızın rahat bir şekilde dinlenmesi çok önemli. En iyi ortopedik yastıklar ancak ortopedik yastığınız yoksa bir havluyu rulo yapıp başınızın altına koyabilirsiniz.

Doğru yatağı seçin
Yumurşak bir yatak rahat olabilir ancak bilim insanlarına göre sert ve yaylı yataklar omurganız ve kan akışınız için önemli olduğu kadar kırışıklıkları da önlüyor.

Nemlendirin
Erken yaşta kırışıklığın %90 yeterince nemlendirmemekten kaynaklandığı kanıtlanmıştır. Bu yüzden her gece yatağa girmeden önce özellikle problemli bölgelerinizi mutlaka nemlendirmelisiniz.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.