banner913
banner932
banner1012

Cilt bakımında kömür bazlı ürünler

banner1020

Şimdi karalar bağlama zamanı: Cilt bakımında kömür bazlı ürünler cildin temel gereksinimlerini karşılamayı hedefleyen kömür bazlı ürünler son dönemlerin popüler cilt bakım ürünleri arasında yerini aldı. İşte bu ürünler hakkında bilmeniz gerekenler...

banner974
Cilt bakımında kömür bazlı ürünler

banner971

Cilt bakımında kömür bazlı ürünler kulağa biraz garip gelse de cildin en temel gereksinimlerini karşılayan pek çok faydası bulunuyor. Kömür bazlı cilt bakım ürünleri kömürün dermatolojik ortamlarda ve güvenli şartlarda cilt bakım ürünü haline getirilmesiyle ortaya çıkıyor. Aktif kömür maddesi hastanelerde bazı durumlar için acil servislerde bile kullanılan bir madde. Kimyasal maddeleri vücuttan uzaklaştırmaya yarayan bir bileşen olan kömür, deterjan ve şampuanlarda da kullanılabiliyor. İşte kömür bazlı ürünlerin cilde faydaları:

1. Kömür bazlı ürünler toksik maddeleri ciltten uzaklaştırıyor

Kömür bileşenine sahip cilt bakım ürünleri cildi derinlemesine temizleme ve parlatma özelliğine sahip. Kömür bazlı maddeler diş macunlarında da son dönemlerde sıkça kullanılıyor. Tamamen doğal bir madde olarak cilt bakım ürünlerine ilave edilen kömür cildin çok daha temiz ve bakterilerden arındırılmış bir hale gelmesini sağlıyor. Gözenekleri açan ve cildin nefes almasını sağlayan kömür kozmetiğin yeni trendleri arasında.

2. Cilt üzerindeki yağı dengeliyor

Kömür bazlı ürünlerin bir diğer özelliği ise cilt üzerinde bulunan aşırı yağı ciltten uzaklaştırması. Yağlı ve karma ciltler için oldukça ideal olan kömür bazlı ürünler yağı ciltten uzaklaştırarak cildi pürüzsüz hale getiriyor. Cildin ideal yağ ve nem dengesini korumayı sağlayan kömür, haftada bir veya iki kez cilde uygulandığında bir ay gibi kısa bir sürede etkisini göstermeye başlıyor.

3. Akne tedavisine yardımcı oluyor

Kömür bazlı ürünler akne ve sivilce gibi sorunları olan ciltler için biçilmiş kaftan. Akne tedavisini hızlandıran kömür cildin daha temiz ve hijyenik kalmasına yardım ediyor. Akneye neden olan bakteri ve yağ tabakasını ciltten uzaklaştıran kömür bileşenleri daha pürüzsüz bir cilde sahip olmayı sağlıyor.

4. Cilt tahrişlerini ve yaraları iyileştiriyor

Kömür bileşenleri cilt üzerindeki tahriş, ısırık veya yaraları çok daha kolay bir şekilde tedavi etme özelliğine sahip. Cildin hijyen dengesini sağlamaya yardımcı olan kömür içerikli ürünler enfeksiyon, böcek sokması veya tahriş gibi durumlarda topikal etki sağlıyor. Cilt şişliklerini ve ağrıyı da azaltan kömür maddesi cildin doğal florasını korumasına yardım ediyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.