banner913
banner932
banner1012

Bu Ürünleri Yüzünüze Sürmekten Vazgeçin

banner1020

Bakımlı görünmek için yüzünüze yaptığınız bazı uygulamalar cildinize zarar verebilir. Cildimiz vücudumuzdaki hassas bölgelerin başında yer aldığı için bakım esnasında her ürün ve malzemeyi yüzümüze sürmek yanlış bir uygulamadır. Ev yapımı tariflerle yapılan bakımlar bazen çok faydalı olabiliyor ama cilt bakımında kullanılmaması gereken maddeler bilinçsizce sürüldüğünde yüzünüze ciddi zararlar verebilir. Cildinize sürdüğünüzde zararlı olabilen bu ürün ve malzemelerden bazıları şöyle;

banner974
Bu Ürünleri Yüzünüze Sürmekten Vazgeçin

banner971

Saç Spreyi

Saç spreyini makyaj sabitleyici olarak kullanabileceğinizi birçok yerde duymuş olabilirsiniz ancak bunu yapmayı aklınızdan bile geçirmeyin. Saç spreyi cildinizi kurutur, gözenekleri kapatarak cildin oksijensiz kalmasına neden olur.

Saç Boyası

Saçlarınızı boyadıktan sonra ton farkını önlemek için kaşınıza da bu boyadan uygulamak tehlikeli olabilir. Saç boyası kaş çevrenizi tahriş edebilir.

Vücut Losyonu

Vücut losyonunu yüzünüzü nemlendirmek için kullanmamalısınız. Vücut losyonu yüzünüzü yağlandırarak sivilcelendirebilir.

Mayonez

Mayonez saç bakımı için faydalıdır ancak cildiniz için uygun değildir. Kısa sürede saçınızı yumuşacık ve parlak yapan mayonez, yüzünüzde yağlı ve yapışkan bir his bırakır. Mayonezin kıvamı yüzünüze yoğun geleceğinden gözeneklerinizi tıkar nefes aldırmaz ve sivilce oluşumuna neden olabilir.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.