banner913
banner932
banner1012

Neofitu’dan Kıbrıslı Türklere Katalonya üzerinden mesaj

banner974
Neofitu’dan Kıbrıslı Türklere Katalonya üzerinden mesaj

banner971

Rum basını, DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun, Katalonya konusu dolayısıyla Kıbrıs Türk liderliği ve Kıbrıslı Türklere mesaj verdiğini yazdı. 

Fileleftheros gazetesine göre Neofitu, “Sadece evimizin içine bakmaktan vazgeçmeliyiz, pencereyi açalım ve dünyada ve bilhassa Avrupa’da ne olduğunu takip edelim” şekilde konuştu. 

Katalonya konusunu Kıbrıslı Türklerin ciddi bir şekilde dikkate alması gerektiğini savunan Neofitu, eski yıllardaki zamanlara gönderme yapan her şehir ve devlet istek ve taleplerinin  bugünkü modern dünyada yerinin olmadığını ileri sürdü. 

Neofitu, Avrupa’da hiç kimsenin Katalonya’yı bağımsız bir devlet olarak kabul etmeyeceği ve desteklemeyeceğini ileri sürdü.
 
“Tekrar söylüyorum, şehir-devletler eski zamanlarda vardı” diyen Neofitu, yeni bir dönemde ve modern bir dünyada yaşadıklarını söyledi. 

Kıbrıslı Türklerin de bunun farkında olması gerektiğini savunan Neofitu,  geleceğin bölünme içerisinde olamayacağından söz etti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.