banner913
banner932
banner1012

Küçük Sierra için araştırmalar yeniden başlıyor

banner1020

RMMO subayı Metaksas’ın öldürdüğü 7 kişiden birisi olan 6 yaşındaki Sierra’nın cesedine ulaşılması için Memi göletindeki çalışmalar yeniden başlayacak

banner974
Küçük Sierra için araştırmalar yeniden başlıyor

banner971

RMMO subayı Nikos Metaksas’ın öldürdüğü 7 kişiden ( 5’i kadın ve 2’si çocuk) birisi olan 6 yaşındaki Sierra’nın cesedine ulaşılması için Memi göletindeki çalışmaların yeniden başlayacağı belirtildi.

Güney’de yayımlanan Fileleftheros gazetesi, Metaksas’ın öldürdüğü 7 kişiden 6’sının cesedine ulaşıldığını, geriye sadece yine aynı kişi tarafından öldürülen Mary Rose’un 6 yaşındaki kızı Sierra’nın bedenine ulaşılmasının kaldığını belirtti. 

Habere göre “Kırmızı Göl’”deki cesetlerin aranması çalışmalarına katılan Brasal Dalgıçlık Hizmetleri Müdürü Edward Branko, Memi göletine ilişkin olarak yaptığı açıklamada oradaki koşulların farklı olduğunu, Memi göletinin daha derin olduğunu ifade etti.

Branko, oradaki derinliğin, “Kırmızı Göl’”deki gibi 20 metre değil, 60 metre olduğunu, ancak buradaki suyun daha berrak olduğunu ve orada  çarşafa sarılmış, çimento bloğuyla küçük bir çocuk cesedi arayacaklarını ve tüm imkanları kullanacaklarını söyledi.

Öte yandan Alithia gazetesi EMAK (Özel Afet Müdahale Birimi) ekiplerinin, robot kameralarla birlikte Memi göletindeki araştırmalara devam edeceğini yazdı.

Gazete araştırmaların, tüm gerekli ekipmanların Memi göletine taşınmasına kadar, dalgıçlar olmadan devam edeceğini de belirtti.

Habere göre Rum İtfaiye Müdürü Markos Trangalos, araştırmalara katılacak olan ekibin çalışmasının, Memi göletindeki alanın daha geniş, suyun daha derin  olması nedeniyle Kırmızı Göl’e göre, çok daha zor olacağını  söyledi.

Trangalos burada valiz değil küçük bir çocuğunun bedenini arayacaklarını ifade etti.

Gazete haberinde ayrıca Metaksas’ın, Badoo sohbet sitesi aracılığıyla konuştuğu 3 kadının da-bunların öldüğü anlamına gelmeksizin- aranmakta olduğunu yazdı.

Gazete bu kişilerin kayıp olarak bildirilmediğine dikkat çekerken bu kişilerin muhtemelen yurt dışında olduğunu belirtti.

MİHAİLİDİS: “42 YILLIK GÖREV HAYATIMDA İLK KEZ BÖYLE VAHŞET GÖRÜYORUM”
Rum Polis Genel Müdürü Kipros Mihailidis, gazetecilere yaptığı açıklamada “42 yıllık görev hayatımda ilk kez böyle bir vahşet görüyorum” vurgusunu yaptı. Metaksas hakkındaki tutukluluk emrini yeniden uzatacaklarını kayededen Polis Basın Sözcüsü Andreas Angelidis bavul içerisindeki cesedin ileri derecede çürümüş olduğunu açıkladı.
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.